Nemcsak a hazai gasztronómiának, hanem az egész országnak nagy eredmény, hogy Magyarország ismét egy olyan nemzetközi esemény házigazdája lesz, amely óriási érdeklődésre tart számot szerte a világon.


Az elmúlt évtizedben a magyar gasztronómiai élet hatalmas fejlődésen ment keresztül, ami számos nemzetközi eredményben is megmutatkozott. Óriási megtiszteltetés és érdem, hogy 2016 után újra fővárosunkban gyűlnek össze Európa legismertebb séfjei, és mi adhatunk otthont a Bocuse d’Or európai döntőjének, amelyre 20 országból érkeznek majd csapatok. A zsűri tagjai Budapesten választják majd ki azokat az európai országokat, amelyek részt vehetnek a Bocuse d’Or 2023-as lyoni világdöntőjén.
„Megnyerni ezt a versenyt, fantasztikus és felejthetetlen élmény volt. Remélem, hogy a hazai versenyen újabb magyar séfnek lesz lehetősége bemutatkozni az európai mezőnyben. Ráadásul fiatal magyar séfek százai nézhetik majd a legjobbakat, és ismét megismerhet hazai alapanyagokat az európai nagyközönség” – nyilatkozta Széll Tamás, minden idők eddigi legsikeresebb magyar Bocuse d’Or versenyzője.
Nem elhanyagolható szempont, hogy a világ legrangosabb főzőversenyének európai válogatója az egyik lehető legnagyobb turisztikai reklámot is jelenti Magyarország számára. Ez a megtiszteltetés egyben óriási lehetőség is, hogy hazánk még inkább megmutassa magát a nemzetközi színtéren, és nyomatékosítsa az elmúlt években kivívott helyét a világ gasztrotérképén is.
Legyünk büszkék és higgyünk ebben az óriási lehetőségben! Szurkoljunk együtt a hazai csapatnak, a magyar résztvevőknek, így is segítve a bajba került budapesti turizmust.