Köszöntő

A Magyar Bocuse d’Or Akadémia nevében köszöntöm hivatalos honlapunkon.

Nagy örömömre szolgál bejelenteni, hogy hosszú, közel egy éves szervezőmunkát követően sokunk álma vége valóra vált: a Magyar Bocuse d’Or Akadémia megszületett és a 2009-es évtől kezdve intézményes keretek között fogja össze a világ legrangosabb versenyével összefüggő összes munkát.

A Bocuse d’Or több mint két évtizedes múltjával meghonosította először Európában, majd az egész világon azt a fajta versenyzést, ahol az indulók a világ legnagyszerűbb séf-zsűrije előtt készítik el adott időre a munkát. Az ’élő’ verseny középpontjában, természetesen a kóstolás áll. Manapság a Bocuse d’Or versenysorozatban több, mint 50 ország vesz részt. A versenyt övező médiavisszhang is páratlan, az Oscar-díjátadó gáláéhoz hasonlatos, hiszen közel 2000 a versenyre akkreditált újságírók száma.

A verseny szervezőinek véleményét csak osztani lehet: „aki kimarad, az lemarad”, hiszen a részvétellel Magyarország is felkerül a világ gasztronómiai térképére. Országimázsunk számára kihagyhatatlan lehetőség és jövőbemutató szándék a részvétel, amely eszköz a gasztronómiai megújulásunk elérésében.

A Magyar Bocuse d’Or Akadémia, mint független gasztronómiai szervezet nyitott mindenki előtt, azonban elkötelezett a magyar gasztronómia fejlődésének irányában, a tisztességes munkában, a fiatal tehetségek felkutatásában és oktatásában, a kiemelkedő minőségű magyar termékek népszerűsítésében, valamit az egész szakma erős kohéziójában.

A Bocuse d’Or egy jelkép, amely -habár Franciaországból ered- a nemzeti gasztronómiai felemelkedésünk záloga is egyben. Egy olyan fontos pont, amelyre odafigyel a világ. Eljött az ideje, hogy mi is részesüljünk belőle!

A Magyar Bocuse d’Or Akadémia a Bocuse d’ Or név méltó képviselőjeként, feladataként nevezi meg Magyarország gasztronómiai hagyományainak ápolását, hazai termékeink népszerűsítését, a legújabb konyhatechnológia irányzatok bemutatását, gasztronómiai rendezvények szervezését. Mindennek célja A Bocuse d’Or szellemiségének meghonosítása Magyarországon, a konyhaművészet fejlődésének érdekében.”

Egy kimagasló életút

Paul Bocuse, egy nemzetközi hírű chef, aki 1926 február 11-én született Collonges – ban, Franciaországban.

1941 Gyakornok Claude Maret – val a Restaurant „la Soierie” – ban, Lyonban

1944 Besorozzák katonának 1st DFL – BM 24. Kitüntetik Croix de Guerre éremmel

1945 Gyakornok a „Mere Brazier” – Étteremben /Col de la Luere/, azután 8 évig Fernand Point-nál Vienne-ben

1958 1st Michelin star – Első Michelin csillag

1961 M.O.F. Franciaország legjobb mestere – kitüntetés

1962 2nd Michelin star – Második Michelin csillag

1965 3rd Michelin star – Harmadik Michelin csillag

1975 25th February: Becsületrend – kitüntetés

1982 Megnyitja a „Pavillon de France” a Epcot Center –ben /Orlando – USA/ Roger Vergé és Gaston Lenôtre társaságában

1987 A Becsületrend tisztje – kitüntetés

1989 Az Évszázad Konyhafőnöke a Gault & Millau által

Paul Bocuse Institute – Elnöke /Ecully/

M.O.F. Elnök – Catering & Cuisine szekció

1993 Ordre national du Mérite – kitüntetés

2002 Megnyitja a Brasserie Argençon at Gerland – Lyonban

2003 Megnyitja a Brasserie L’Ouest – Lyonban

2004 Beiktatják a Paul Bocuse Foundation intézetét

2007 21st January Megnyitja a Brasserie Paul Bocuse –t a tokiói National Art Center -ben

2008 Megnyitja a Ouest Express Lyon – ban

Könyvei: La Cuisine du Gibier – La Cuisine du Marché – Bocuse dans votre cuisine (new edition March 2007) – Bon Appétit – Bocuse a la Carte – Cuisine de France -Cuisine des Région de France – La Bonne Chere published by Flammarion, translated into 9 languages, on sale in 14 countries. Le Feu sacré – published by Glénat

Tagjaink

Hungexpo Vásár és Reklám Zrt.

Metro Kereskedelmi Kft.

Ádám Csaba

Barna Ádám

Benoit Barbault

Bíró Lajos

Csahók Ibolya

Csapody Balázs

Dalnoki Bence

Danó Zoltán

Deli János

Dudás Szabolcs

Erdei János

Fekete Antonio

Ganczer Gábor

Gerendai Károly

Gianni Annoni

Hamvas Zoltán

Haraszti Zsolt

Harmath Csaba

Hegyi Attila

Herczeg Zoltán

Jahni László

Jókuti András

Kanász László

Kaszás Kornél

Kelemen Helmut

Koppány Levente

Kovács Lázár

Litauszki Zsolt

Lutz Lajos

Mizsei János

Molnár Attila

Nyíri Sándor Szása

Pesti István

Rácz Jenő

Segal Viktor

Széll Tamás

Szulló Szabina

Thür Ádám

Tiago Sabarigo

Tivadar György

Vajna Tamás

Varju Viktor

Veres István

Volenter István

Wolf András

Zsidai Zoltán Roy

Beszámolók

Mérlegbeszámoló

2022

Mérlegbeszámoló

2021

Mérlegbeszámoló

2020

Mérlegbeszámoló

2019

Mérlegbeszámoló

2018

Közhasznúsági jelentés

Közlemény III.

Közlemény II.

Közlemény I.

Kiegészítő melléklet beszámoló

2017

Egyszerűsített éves beszámoló

2017

Független könyvvizsgálói jelentés

Mérlegbeszámoló

2016

Mérlegbeszámoló

2015

Mérlegbeszámoló

2014

Mérlegbeszámoló

2013

Mérlegbeszámoló

2012