A Bocuse d’Or Magyarországi döntőjén március 12.-én a zsűri Molnár Gábor munkáját ítélte a legjobbnak, így neki szurkolhatunk az európai döntőn 2014. május 8.-án, Stockholmban.

Versenyzők ételei:

 1. Molnár Gábor
Első helyezett
Legszebb hal különdíj

Konfitált tőkehal, kagyló tatárral, avokádó halkrémmel. Grillezett osztriga zselé raviolival és barnavaj sabayonnal. A tányéron megjelenő organikus mezei növények: cickafarkfű, árvacsalán, tyúkhúr, ibolya, medvehagyma szár, Eiskraut. Töltött véres kolbász, almapüré zselében. Rántott, szalonnás-zöldfűszeres burgonyakrém sertésbélben. Láb-csülök ravioli, fűszersalátaval. Céklás jus. Tányéron megjelenő további elemek: sertésláb chips, kovászos dinnye, zöldfűszer olaj
 
     
 2. Daniel O’Shea 
Második helyezett
Legszebb tálalás különdíj

Fekete tőkehal algával, friss kerti és erdei füvekkel. Kagylós csalán veloutéval, hurkás fekete kagyló szivarral. Almás hagyma kagylóban, osztrigával. Malac hüfte, mangalica szalonnával, lábbal, csülökkel töltött tésztával. Gyömbéres vér, tofuval, céklákkal, áfonyával, szilvával
 
     
 3. Győrffy Árpád
Harmadik helyezett

Fekete tőkehal, osztrigával és cukkínivel. Marinált zöldségek (spárga, uborka, gyöngyhagyma, vajtök, retek) különböző textúrákban. Zöld spárgás fekete kagyló ragu, citrusokkal, kagyló espumával. Sertés frikandó medvehagymával, kakukkfüves-szarvasgombás mousselinnel. Vérpuding céklával és zöldalmával, köröm-és csülök ragu. Párolt káposzta almakompóttal. Cognac jus.
 
     
 4. Szűcs Zoltán
Sütőtökbe burkolt tőkehal. Fekete kagyló tészta, zöldborsóval, kagylóval. Osztriga, uborkával, kápia paprikával. Turbolya püré, zöld fűszerlevelekkel, retekkel. Kagylómártás. Sertés fürjtojással, szarvasgombával. Sárgarépa, karalábéval, rántott véres gombóccal. Fehérhagyma mousse, sertés lábbal és csülökkel. Gomba mille feuille. Paprikás mártás.
 
     
 5. Barhó Szabolcs
Rák farokkal töltött fekete tőkehal, sárga cékla kéregben. Citromsárga répába tekert fekete kagyló. Cukkínis zeller püré, céklás-osztriga kaviárral. Édes kömény püré és kagyló sabayon. Sertés slussz, kelkáposztába és sonkába tekerve. Véres velőhabbal töltött salotta hagyma. Édesburgonya talapzaton, rántott köröm rilett és lila káposzta bon-bon. Külön mártásos edényben sertés glacé.
 
     
 6. Galgóczi Gábor 
Tőkehal európai homárral, osztrigával göngyölve. Kápiás kagyló, sabaionnal, zöld spárga krémmel. Konfitált burgonya, tőkehal gombóccal hagymás édeskömény pürével. Retekbe töltött kagyló tatárral. Felsál és comb, bárány miriggyel hengerelve. Paradicsomos orja jus. Csülök répazselében, gombás zöldborsó salátával. Köröm, bélbe töltve, cideres lilakáposzta salátával. Kenyeres hurka, mustáros zöldalmával, ecetes lilahagymával