A METRO különösen büszke arra, hogy immár harmadszor lehet a hazai Bocuse d’Or hivatalos támogatója és alapanyagbeszállítója. A torinói világdöntőre való felkészülés jegyében magyar versenyzőink az észak-olasz konyha alapanyagaiból alkotják majd meg menüsoraikat. A vegetáriánus tányérhoz – a rizottórizs, a fürjtojás és 1-1 kötelezően felhasználandó zöldség és fűszer mellett – a METRO minden igényt kielégítő, olasz sajtokból és sajttálakból kivételesen erős sajtválasztékából ezúttal az olasz belsőpenészes sajtra, a gorgonzolára esett az Akadémia választása.

Bár a gorgonzola íze jóval visszafogottabb, mint a rokforté vagy a stiltoné, mégis igazán megosztó sajtféle még a sajtfogyasztók körében is. Az eredetvédett (DOP – Denominazione di Origine Protetta) gorgonzola Lombardiából és Piemontból származik. Ezekben a régiókban a szokásosnál dúsabb a növényvilág, a vastag, húsos fű íze érezhető a sajt ízében is. 

A gorgonzolának alapvetően két fajtáját különböztethetjük meg, érlelési fázisok szerint: lehet dolce (édes) vagy piccante (pikáns). A Bocuse d’Oron szakácsaink az édes verziót használják majd. Bősze Ákos, a METRO Kereskedelmi Kft. HoReCa célcsoportvezetője úgy véli, hogy a sajt igazán kemény kihívás elé állítja majd a versenyzőket, ugyanis erőteljes íze miatt a gorgonzola önmagában a legfinomabb, nehéz más alapanyaggal párosítani. Nehézséget okozhat majd a tálalás is, mivel az egyedi, márványos színt és a krémes állagot az elkészült fogásnak is érdemes hordoznia.