Két egyedülálló vacsora is létrejött Novemberben, amely a magyar Bocuse sikerekre épült.

November 8-án együtt főzőtt a jelenlegi magyar Bocuse d’Or csapat, azaz Pohner Ádám, Csillag Richárd, Segal Viktor és Hamvas Zoltán, két norvég Bocuse legenda, Odd Ivar Solvold és Ørjan Johannessen, valamint Széll Tamás és Szulló Szabina. A vacsorajegyekből befolyt összeg a magyar Bocuse d’Or csapat felkészülését, valamint a Akadémia utánpótlás-nevelésre való törekvéseit támogatja.

Azzal talán már senkinek sem mondunk újat, hogy 2019 januárjában kerül megrendezésre a Bocuse d’Or lyoni döntője, ahol a magyarokat Pohner Ádám és csapata (Segal Viktor coach, Csillag Richárd commis, valamint Hamvas Zoltán president) képviseli majd. Külön érdem, hogy kiemelhetjük: Pohner Ádám a maga 25 évével a mezőny eddigi legfiatalabb versenyzője. A nagy döntő előtt azonban egy kis örömfőzésre is sor került Budapesten, a Stand Étterem konyhájában. November 8-án Ádámék mellé 2 norvég Bocuse ikon, Odd Ivar Solvold és Ørjan Johannessen, valamint Széll Tamás és Szulló Szabina is csatlakozott. 

Johannessen 2009-ben vett részt először részt a Bocuse d’Or versenyen, amit Geir Skeie commis-aként meg is nyertek. 2012-ben a brüsszeli európai döntőt nyerte meg, 2015-ben pedig első helyen végzett a Bocuse d’Or világdöntőjén Lyonban. Odd Ivar Solvold 1997-ben versenyzőként a bronz szobrot vihette haza Lyonból, később pedig ő volt a 2009-es és a 2015-ös lyoni világdöntő győztes norvég csapatának a coach-a. Széll Tamás Bocuse érdemeit senkinek sem kell bemutatni. A séf a legsikeresebb közép-európai Bocuse d’Or versenyző.

A november 8-i este felejthetetlen élmény volt mindazoknak, akik ott voltak, és vacsorajegyükkel támogatták a Bocuse csapat felkészülésést és az utánpótlásnevelést. Az est hatalmas siker volt, amelyre minden jegy elkelt. 

Magyar sikerek Olaszországban

A különleges események sora azonban nem ér véget. November 19-én izgalmas gasztronómiai találkozóra került sor Olaszországban. Az olasz Bocuse d’Or Akadémia meghívására – a Magyar Turisztikai Ügynökség segítségével és a Dining Guide közbenjárásával – magyar Bocuse különítmény érkezett Albába, hogy egy különleges vacsorán mutassa be országunk gasztrokultúráját, a nemzetközi sajtó képviselői előtt. Az albai fehér szarvasgomba fesztivál keretén belül megrendezett gasztrotalálkozón Magyarországot Széll Tamás képviselte, akit a Stand Étterem két szakácsa, Barna Péter és Dalnoki Bence, a Stand Étterem sommelier-je, Varga Norbert, valamint Hamvas Zoltán, a Magyar Bocuse d’Or Akadémia Elnöke kísért el. A vacsorát a 2012 óta 3 Michelin-csillagos Piazza Duomóban tartották, amely Enrico Crippa, az olasz Bocuse d’Or elnök nevéhez köthető. Széll Tamásék kacsamájjal, őzzel és természetesen somlóival készültek, melyekhez kiváló magyar borokat párosítottak. Ez a vacsora újabb megerősítése annak, hogy a magyar alapanyagnak, a magyar boroknak, és a modern magyar gasztronómiának helye van a nemzetközi palettán.