Bocuse d'Or Magyar Döntő 2023

HUNGEXPO Kongresszusi Központ | 2023. október 26.

Október 26-án rendezzük meg a Bocuse d’Or magyar döntőjét. Ezen a versenyen dől el, ki lesz az, aki hazánkat képviselheti majd a norvégiai Trondheimben, a világ legrangosabb szakácsversenyének európai válogatóján. Legyünk ott minél többen a Hungexpón, szurkoljunk személyesen a négy séfnek. A Bocuse d’Or magyar döntőjén a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, és a férőhelyek száma limitált.

Ezért aki nem akar lemaradni, küldje el jelentkezését mielőbb az alábbi linken:

ÖsszefoglalóVersenyzők

Kelemen Roland (Commis: Fodor Noel)

A Bocuse d'Or Magyar Döntőjének győztese

A legjobb csapatmunka: Balog Szabolcs és Takács László
A legjobb hal: Hack Barnabás
A legjobb commis: Kaiser Botond
A médiazsűri különdíja: Molnár Bence
A legfenntarthatóbb tál: Hack Barnabás

A Magyar Bocuse d’Or Akadémia Életmű-díjasa 2023-ban Pesti István!

Tanulmányait a Gundel Károly Vendéglátóipari Szakközépiskolában végezte, első munkahelye a Grand Hotel Hungária volt 1986-ban. Ezután a Cosmo Étterem, majd a Cyrano konyhafőnöke lett. A nyitást követően öt évig vezette a Babel konyháját, itteni munkáját már komoly nemzetközi elismerésekkel díjazták. 2015-ben, immár a Tanti konyhafőnökeként megszerezte az étteremnek a Michelin-csillagot, néhány héttel később azonban elhagyta Budapestet és Tatára költözött. Víziója, hogy a vendéglátásban a vidéké a jövő, munkamódszere, amely a hosszútávú terveken alapul, sok munkával, apró lépésekkel és alulról építkezik, hét év alatt mind beigazolódtak és követendő példává váltak. Pesti István vezetésével a Platán Gourmet Restaurant 2022-ben – Magyarországon egyedülálló módon – rögtön két Michelin-csillagot kapott, a szintén általa vezetett Platán Bisztró pedig Michelin ajánlással gazdagodott.
Pesti István életútja, gondolkodása és bátorsága egyedülálló színfolt a magyar gasztronómiában. Sikerei csúcsán is mert a főárammal szembe menni, hitt abban, amiben senki nem hitt, és távol a rivaldafénytől csendben váltott valóra egy álmot, amely ma már az egész honi gasztronómia számára iránymutató.

Galériák

Bocuse d’Or Országos Döntő 2023 | Ételek – Fotó: Fekete Antonio

Bocuse d’Or Országos Döntő 2023 | Gála – Fotó: Fekete Antonio

Versenyzők

Molnár Bence

Commis: Kaiser Botond

Molnár Bence commis-ként már részt vett a Bocuse d’Or Europe-on Tallinban, és a lyoni döntőn is ott lehetett Veres István oldalán. Bence a Gundel Károly Vendéglátó és Turisztikai Technikumban tanult, az iskola elvégzése után pedig a Kiosk Budapest volt az első munkahelye. Ezt követően a Michelin-csillagos Babel Étteremhez csatlakozott, jelenleg a Michelin-csillagos Essência Restaurant – Tiago & Éva sous chefje, Tiago Sabarigo mellett.

Kelemen Roland

Commis: Fodor Noel

Kelemen Roland ismerős arc a mezőnyben, hiszen nem először versenyzik, és bár döntőt még nem nyert, figyelemre méltó teljesítményt nyújtott. Roland a debreceni Aranybika Szakközépiskolában tanulta a szakmát, ezt követően a hajdúszoboszlói Hunguest Hotelben dolgozott, miközben érettségit tett. Két éve erősíti Nyíregyházán a Hunguest Sóstó szállodát mint séfhelyettes. Idén Mesterszakács címet szerzett.

Kelemen Roland

Commis: Fodor Noel

Kelemen Roland ismerős arc a mezőnyben, hiszen nem először versenyzik, és bár döntőt még nem nyert, figyelemre méltó teljesítményt nyújtott. Roland a debreceni Aranybika Szakközépiskolában tanulta a szakmát, ezt követően a hajdúszoboszlói Hunguest Hotelben dolgozott, miközben érettségit tett. Két éve erősíti Nyíregyházán a Hunguest Sóstó szállodát mint séfhelyettes. Idén Mesterszakács címet szerzett.

Hack Barnabás

Commis: Márfi Dominik

Hack Barnabás a Xantus János Két Tanítási Nyelvű Gimnáziumban végzett, és a szakács végzettséget is ott szerezte meg. Pályafutását a Michelin-csillagos Costesben és a Costes Downtownban kezdte, majd dolgozott a szintén Michelin-csillagos dániai Frederiksminde Hotelben és a tatai Platánban is. Ezután saját fine dining lakáséttermet nyitott a feleségével, az Ételműhelyt. Tavaly visszatért a Costes Grouphoz, ahol a Costes Izakaya Head Chefjeként kezdte, jelenleg pedig a Costes Group Development Chefje.

Balog Szabolcs

Commis: Takács László

Balog Szabolcs a debreceni Aranybika Vendéglátóipari Szakképző Iskolában végezte tanulmányait. Szakmai gyakorlatát egy debreceni belvárosi étteremben töltötte,  ahol az iskola végeztével munkalehetőséget kínáltak számára. Jelenlegi munkahelye Debrecentől alig 18 kilométerre, Derecskén található, egy páratlan almáskert kapujában, a természet közelében. Az Almavirág Étterem 2017-ben nyitotta meg kapuit. Szabolcs már a nyitáskor csatlakozott a csapathoz, és azóta is a közös értékeket szem előtt tartva munkálkodik a csapatban.

Balog Szabolcs

Commis: Takács László

Balog Szabolcs a debreceni Aranybika Vendéglátóipari Szakképző Iskolában végezte tanulmányait. Szakmai gyakorlatát egy debreceni belvárosi étteremben töltötte,  ahol az iskola végeztével munkalehetőséget kínáltak számára. Jelenlegi munkahelye Debrecentől alig 18 kilométerre, Derecskén található, egy páratlan almáskert kapujában, a természet közelében. Az Almavirág Étterem 2017-ben nyitotta meg kapuit. Szabolcs már a nyitáskor csatlakozott a csapathoz, és azóta is a közös értékeket szem előtt tartva munkálkodik a csapatban.