Bocuse d’Or Magyar döntő – pályázati felhívás

Ki képviseli hazánkat 2026 tavaszán a Bocuse d’Or európai döntőjén? A kiválasztás és felkészülés folyamata ezennel elkezdődött. A megmérettetésre vágyó szakácsok pályázatát 2025. június 30-ig várja a Magyar Bocuse d’Or Akadémia.

A Magyar Bocuse d’Or Akadémia célja az ifjú tehetségek felkutatása és szakmai előmenetelük támogatása. Az Egyesület feladata a legalkalmasabb, legtehetségesebb szakács megtalálása, aki a következő Bocuse d’Or Europe versenyen képviselheti Magyarországot, és sikeres szereplés esetén kvalifikálja magát a Bocuse d’Or Lyon 2027-es világdöntőjére.

A Magyar Bocuse d’Or Akadémia recept pályázatot hirdet magyar állampolgárságú szakácsok számára. A Magyar Bocuse d’Or Akadémia tagjaiból álló zsűri Hamvas Zoltán elnökletével kiválasztja a legígéretesebb recepteket, hogy azok alkotói élőben is bemutathassák tehetségüket a selejtezőn. A hazai döntőt megelőző selejtező verseny témáját minimum 6 héttel a rendezvény előtt hirdetik ki.

A pályázat benyújtásának határideje: 2025. június 30. éjfél.

A pályázat témája:

  1. Téma: (recept 12 főre) 1 db kb. 1,0-1,2 kg-os bárány csontos lapocka és kb. 1,0 kg French Racks (csontos bárány karaj) melegen elgondolva – hozzá kétfajta köret és egy mártás.
  2. Téma: (recept 12 főre) kétfajta Bocuse d’Or verseny stílusú köret elkészítése – melyből az egyiknek vegán köretnek kell lennie, a másiknak vegetáriánus köretnek kell lennie. Mindkét köretnél kötelező minimum kétféle hagyma felhasználása, melynek fő alkotóelemnek kell lennie.

A versenyen való részvételre szabadon pályázhat minden olyan magyar állampolgárságú szakács, aki (2027. január 20-ig) betölti a 23. életévét és elhivatottnak érzi magát e nagy presztízsértékű versenyen való megmérettetésre.

A pályázati dossziékat az info@bocuse.hu címre várjuk 2025. június 30. éjfélig. A jelentkező pályázatát akkor tekintheti elfogadottnak, ha a fenti témára írt fényképpel kísért receptjének átvételéről/beküldéséről írásbeli visszajelzést kap.

A Bocuse d’Or verseny állomásai:

– Pályázatok beküldése: 2025. június 30. éjfél – A selejtezőn résztvevők kihirdetése: 2025. július 14. (maximum 10 fő) – Bocuse d’Or magyar selejtező: 2025. szeptember első fele – Bocuse d’Or Magyarország döntő: 2025. október 2 (4-6 fő) – Bocuse d’Or Europe döntő: 2026. tavasz

Iránymutatások a receptpályázathoz

  • A verseny kalkulációját 12 adagra kérjük
  • Sót, borsot leszámítva, minden felhasznált anyag mennyiséggel kell, hogy
  • A recepthez kérjük az e-mail mellékleteként képet is küldjetek (PNG/JPEG formátumban) az elkészült ételről.
  • A receptpályázat formai, terjedelmi és tartalmi követelményeit az számú mellékletben szereplő mintarecept szerint kérjük beküldeni.