Bocuse d’Or Magyar döntő – pályázati felhívás

Ki képviseli hazánkat 2024-ben a norvégiai Trondheimben a Bocuse d’Or európai döntőjén? A kiválasztás és felkészülés folyamata ezennel elkezdődött. A megmérettetésre vágyó szakácsok pályázatát 2023. május 31-ig várja a Magyar Bocuse d’Or Akadémia.

A Magyar Bocuse d’Or Akadémia célja az ifjú tehetségek felkutatása és szakmai előmenetelük támogatása. Az Egyesület feladata a legalkalmasabb, legtehetségesebb szakács megtalálása, aki a következő Bocuse d’Or Europe versenyen képviselheti Magyarországot, és sikeres szereplés esetén kvalifikálja magát a Bocuse d’Or Lyon 2025-s világdöntőjére.

A Magyar Bocuse d’Or Akadémia recept pályázatot hirdet magyar állampolgárságú szakácsok számára. A Magyar Bocuse d’Or Akadémia tagjaiból álló zsűri Hamvas Zoltán elnökletével kiválasztja a legígéretesebb recepteket, hogy azok alkotói élőben is bemutathassák tehetségüket a selejtezőn. A hazai döntőt megelőző selejtező verseny témáját minimum 6 héttel a rendezvény előtt hirdetik ki, a 20 országot felvonultató európai döntőn 2024. márciusában a magyar döntő győztese képviselheti hazánkat.

A pályázat benyújtásának határideje: 2023.május 31. éjfél.

A pályázat témája:

  1. Téma: (recept 12 főre) 1 db 1,5-2,0 kg-s norvég lazacfilé (egy darab filé) – hidegen vagy melegen elgondolva – hozzá kétfajta köret és egy mártás. Az egyik körethez kötelező felhasználni minimum 2 féle gyökérzöldséget.
  2. Téma: (recept 12 főre) kétfajta Bocuse d’Or verseny stílusú köret elkészítése – melyből az egyiknek vegán köretnek kell lennie, a másiknak vegetáriánus köretnek kell lennie

A versenyen való részvételre szabadon pályázhat minden olyan magyar állampolgárságú szakács, aki (2025. január 20-ig) betölti a 23. életévét és elhivatottnak érzi magát e nagy presztízsértékű versenyen való megmérettetésre.

A pályázati dossziékat az info@bocuse.hu címre 2023. május 31. éjfélig várjuk. A jelentkező pályázatát akkor tekintheti elfogadottnak, ha a fenti témára írt fényképpel kísért receptjének átvételéről / beküldéséről írásbeli visszajelzést kap.

A Bocuse d’Or verseny állomásai:

Pályázatok beküldése: 2023. május 31.

A selejtezőn résztvevők kihirdetése: 2023. június 15. (maximum 10 fő)

Bocuse d’Or magyar selejtező: 2023. szeptember első fele

Bocuse d’Or Magyarország döntő: 2023. október (4-6 fő)

Bocuse d’Or Europe döntő: 2024. március 19-20. Trondheim (Norvégia)

 

Iránymutatások a receptpályázathoz

  • A verseny kalkulációját 12 adagra kérjük megadni.
  • Sót, borsot leszámítva, minden felhasznált anyag mennyiséggel kell, hogy szerepeljen.
  • A recepthez kérjük az e-mail mellékleteként képet is küldjetek (PNG/JPEG formában) az elkészült ételről.
  • A receptpályázat formai, terjedelmi és tartalmi követelményeit az 1. számú mellékletben szereplő mintarecept szerint kérjük beküldeni.
  • Kattints a mintarecept letöltéséhez: Mintarecept