Október 18-án, vasárnap kerül megrendezésre a Bocuse d’Or utánpótlásverseny döntője. Az esemény elsődleges célja, hogy a fiatal szakácsok és tanulók közül, szigorú szakmai szempontokat figyelembe véve, segítőket találjon a Bocuse d’Or döntőjébe jutásért induló versenyzők soron következő megmérettetéseihez. 

Bocuse d’Or utánpótlásverseny döntő Október 18-án, vasárnap kerül megrendezésre a Bocuse d’Or utánpótlásverseny döntője.

Az esemény elsődleges célja, hogy a fiatal szakácsok és tanulók közül, szigorú szakmai szempontokat figyelembe véve, segítőket találjon a Bocuse d’Or döntőjébe jutásért induló versenyzők soron következő megmérettetéseihez. A jelentkezőknek a megadott életkoron (20-22 év) kívül többek között olyan szempontoknak is meg kellett felelniük, mint a folyékony angol nyelvtudás vagy az állóképesség.

A versenyre a METRO GasztroAkadémián kerül sor, ahol a résztvevőknek két feladattal – egy számukra már ismert versenytémával: Saláta bevert tojás és baguette, illetve egy titkos nyersanyagkosár tartalmából a helyszínen összeállított főétel és mártás elkészítésével – kell az ismert séfekből, illetve a gasztronómiai szakma képviselőiből álló zsűrit elkápráztatniuk. Az egész ország gasztronómiai fejlődését dicséri, hogy a 12 ifjú versenyző között ugyanúgy találunk Budapestről, mint vidékről érkezőket.

A versenyzők névsora a következő:

Barna Zsanett

Csécs Bence

Jándi Lőrinc

Kosztics Bianka

Krebán Klaudia

Lotz András

Pozsár Bence

Sándor Lőrinc

Szabó Kevin

Szász Kristóf

Tatár Márk

Tóth Attila

A szervezők szeretettel várják az érdeklődőket és a sajtó képviselőit is a versenyre, hogy együtt szurkoljunk a szakma fiataljainak!

Kérjük a sajtó képviselőit, hogy amennyiben részt kívánnak venni az eseményen, úgy ezt október 16. péntekig jelezzék a press@bocuse.hu címen.

A verseny időpontja és helyszíne: 2015. október 18. vasárnap 09:00-17:00 METRO Gasztroakadémia – 2041 Budaörs, Budapark, Keleti 3.

Magyar Bocuse d’Or Akadémia Egyesület

http://bocusedorhungary.hu/

https://www.facebook.com/magyarbocusedorakademia

további információ: Szaffner Dóra 06 30 484 5746 vagy Szántó Gabriella 06 30 9662 881