Kedden délelőtt lezajlott a Magyar Bocuse d’Or Akadémia és a Sirha Budapest 2020. közös sajtótájékoztatója az idén harmincadik születésnapját ünneplő Arany Kaviár Étteremben. 

A sajtótájékoztatón Hamvas Zoltán, a Magyar Bocuse d’Or Akadémia elnöke elmondta, „összenő, ami összetartozik”, ami azt jelenti, hogy nem véletlen, hogy a Bocuse d’Or magyar döntőjének a Sirha Budapest ad otthont, és hogy ez az együttműködés már intézménnyé nőtte ki magát. Ennek bizonyítéka, hogy idén már a Chaîne des Rôtisseurs-nek is a Sirha a helyszíne, valamint a Közétkeztetési Szakácsversenynek is. Ezeknek a versenyeknek a zsűrijeibe beülnek a legnevesebb magyar séfek is, és a Bocuse d’Or Akadémiának köszönhetően a legnívósabb körülmények között versenyezhetnek ennek a két megmérettetésnek a résztvevői is. 

Hamvas Zoltán azt is elmondta, hogy nagyon hosszú út van az Akadémia mögött, és többek között a Bocuse d’Or versenyzésnek, és persze a 2016-ban a Sirha Budapesten megrendezett európai válogatónak is köszönhető, hogy Budapest előkelő régiós pozíciót foglal el a világ gasztrotérképén.

Bősze Ákos, a Metro HoReCa vezetője elmondta, hogy ez már az ötödik „Bocuse etap”, amit a Metro és a Magyar Bocuse d’Or Akadémia közösen indít el. Elmondta azt is, hogy a kezdetektől kiemelt támogatói ennek a törekvésnek, amely ugyan a csúcsgasztronómiát mutatja be, de napról napra tetten érhető a gondolatiság, ami leszivárog a magyar gasztronómia további rétegeibe. Ganczer Gábor, a Hungexpo vezérigazgatója kiemelte, hogy a Hungexpo és az Akadémia együttműködése egy nagyon tudatos és jól bejáratott folyamat eredménye.

A sajtótájékozattón Rezsdovics Kata, a Nespresso képviseletében elmondta, hogy február 5-én a legjobb konyhai munkát a Nespresso különdíjjal jutalmazza.

Volenter István a sajtótájékoztatón megköszönte a bizalmat, hogy a magyar csapat jövendőbeni coach-a lehet és elmondta, hogy izgatottan várja, hogy ki lesz a győztes, hiszen ez az ő munkáját is jelentősen befolyásolja majd. Amit ígér, az a precizitás és nyugalom; a döntőig ezt tudja biztosítani a versenyzőknek. Nehéz elképzelnie, hogy nem nyúlhat majd bele semmilyen folyamatba, „a reflexeket le kell majd szorítani, furcsa érzés lesz, de izgatottan várom” – tette hozzá. 

A sajtótájékoztatón a versenyzési sorrend is kiderült, amelyet sorsolással döntöttek el.

A versenyzési sorrend a következő:

1. box: Kelemen Roland

2. box: Haraszti Zsolt

3. box: Palágyi Eszter

4. box: Veres István

5. box: Huszár Tibor

6. box: Csik Gábor

FOTÓ:  pixLX Photo