A Bocuse d’Or verseny egyik legfontosabb küldetése, hogy utat mutasson a jövő generációinak is. Erről a küldetésről a Magyar Bocuse d’Or Akadémia sem feledkezik meg, sőt, hatalmas örömmel tölti el, hogy átadhatja a tudását a tanulóknak is. 

A magyar csapat Európai Válogatóra való felkészüléséről készült egy film, valamint egy könyv is. A blue ray-en a tanulók végigkövethetik annak a bizonyos 5 óra 35 percnek minden egyes pillanatát, amely alatt a bajnoki címet elnyerő szarvasborjú tál és kecsegetányér elkészült.

Ez a blue-ray kimondottan azzal a céllal jött létre, hogy pontosan, lépésről lépésre követhetővé tegye a versenyételek főzését, valamint bemutassa, mekkora felkészültség, szakmai tudás, tapasztalat, technológiai ismeretek és versenybírás szükséges egy ilyen feladat elvégzéséhez.

A blue ray-nek egy kiadvány is keretet ad, amelyben az elsősorban a technológiákra fókuszáló fotók még inkább követhetőbbé teszik a felkészülés folyamatát.

Tegnap a Magyar Bocuse d’Or Akadémia a felvételt és a hozzá tartozó könyvet a különböző, vele együttműködő iskolák és tanintézmények rendelkezésére bocsátotta, hogy minden tanuló számára elérhetővé tegye ezt az egyedülálló ismeretanyagot.