Örömmel és büszkén jelentjük, hogy elkészült a Vadak és Halak című könyv a Magyar Bocuse d’Or Akadémia gondozásában, amelynek célja a magyar vad mint alapanyag népszerűsítése a honi gasztronómiában. 

A könyv létrejöttének mi más lehetne az apropója, mint a Budapesten az év második felében megrendezendő Egy a természettel – Vadászati Világkiállítás. A kötetben néhányan Magyarország legkiválóbb séfjei közül mutatják be a legnépszerűbb magyar vadakat, és természetesen receptekkel is szolgálnak mind a fine dining világa, mind a bisztrók, mind a lelkes amatőrök számára. Külön fejezetet szenteltünk a bográcsozás magyarországi hagyományainak, és Széll Tamás vezetésével a hazai halászlevek világába is betekintést nyerünk.

A kötetben Széll Tamás, Szulló Szabina, Barna Ádám, Veres István, Nyíri Szása, Kanász László, Bíró Lajos, Jahni László, Tóth Szilárd és Sárközi Ákos ételein keresztül ismerhetjük meg a magyar vadakat és a gasztronómiában betöltött szerepüket.

A lenyűgöző vad- és halételeket Fekete Antonio fotózta. A kiadvány a tavasz második felében lesz elérhető, ennek részleteit természetesen itt is megosztjuk majd.