A francia szurkolók legnagyobb örömére Thibaut Ruggeri győzött a 14. alkalommal megrendezett Bocuse d’Or döntőjében, Lyon-ban. A Paul Bocuse által 1987-ben létrehozott nagy presztízsű gasztronómiai versenyen 24 ország versenyzői közül választották kis a legjobb szakácsot.

Eredmények

ARANYÉREM – FRANCIAORSZÁG
Thibaut Ruggeri (Maison Lenôtre) nyerte a Bocuse d’Or 2013 aranyszobrot és 20 000 Eurót

EZÜSTÉREM – DÁNIA
Jeppe Foldager (Sollerod Kro Holte) nyerte a Bocuse d’Or 2013 ezüst szobrot és 15 000 Eurót

BRONZÉREM – JAPÁN
Noriyuki Hamada (Hotel Bleston Court) nyerte a Bocuse d’Or 2013 bronz szobrot és 10 000 Eurót

Különdíjak

Hal különdíj: Norvégia 
Hús különdíj: Egyesült Királyság 
A legjobb promóció díja: Guatemala 
A legjobb plakát díja: MAGYARORSZÁG 
A legjobb commis: Egyesült Királyság

A verseny történetében nagy jelentőségű volt az idei Bocuse d’Or: egy új halfajta került az alapanyagok közé a nemzeti sokszínűséget kiemelő versengésen, és először vett részt a döntőben Sri Lanka, Marokkó és Magyarország. A zsűritagok között ott volt az olasz Enrico Crippa (3 *** in Piazza Duomo in Alba), a dán Rasmus Koefed (Bocuse bronzérem 2005, Bocuse ezüstérem 2007 és Bocuse aranyérem 2011), és a híres francia séf Paul Bocuse, a verseny alapítója.

2013. január 31.