A Magyar Bocuse D’Or Akadémia vezetése a szervezet április 29-i rendes éves közgyűlésén rendkívül sikeres időszakról adhatott tájékoztatást, és személyi változásokról is szavazott. A beszámoló után Bíró Lajos a Magyar Bocuse d’Or Akadémia elnöke átadta elnöki megbízatását Hamvas Zoltánnak, akinek oroszlánrésze volt a 2013. évi lyoni Bocuse d’Or döntőn való sikeres magyar szereplésben.

A Magyar Bocuse D’Or Akadémia éves rendes közgyűlésén, az eddigi elnök, a Bock Bisztró korporatív séfje, beszámolt a szervezet elmúlt időszaki tevékenységéről és értékelte az elvégzett munkát. A Bíró Lajos vezette szervezet munkáját igazolta a 2013. évi lyoni szereplés, ahol Széll Tamás séf és a csapat a 10. helyet szerezte meg a Bocuse D’Or világversenyén. A fiatal tehetség a brüsszeli európai selejtező 9. helyéről jutott be a világ legjobb séfjeit felvonultató döntőbe, s a Lyonban tartott megmérettetésen a 10. helyen végzett. Magyar versenyző először került be a világ elitjébe, s újonc még soha nem végzett ilyen előkelő helyen. A csapat tagjai Széll tamás mellett, Hamvas Zoltán coach, Garai Ádám commis és Bíró Lajos csapatkapitány volt, aki a szokásoknak megfelelően a zsűriben foglalt helyet.

A beszámolót követően Bíró Lajos elmondta: a Bock Bisztró tavaly ősszel megnyitotta második saját üzemeltetésű éttermét, Koppenhágában, s a közeli jövőben újabb franchise üzlet nyílik majd Magyarországon. A bővítés feladatai mellett nem látja biztosítottnak, hogy az Akadémia ügyeit a kellő mértékben el tudná látni. Bíró Lajos 2011 óta volt az Akadémia elnöke, megválasztásakor eleve 2 évre vállalta a megtisztelő feladatot, s ebben a két évben rendkívül eredményesen tudta betölteni ezt a tisztet. Az Magyar Bocuse d’Or Akadémia megköszönte az eddigi elnök munkáját, és egyhangú szavazással biztosította támogatásáról az új elnököt. A közgyűlés elfogadta a 2012-es mérlegbeszámolót, és megkezdte az előkészítését a következő Bocuse d’Or versenyre való felkészülésnek.

A Magyar Bocuse D’Or Akadémia soron következő feladata megtalálni és felkészíteni a következő magyar versenyzőt a 2014-es stockholmi európai döntőre. Ennek irányítása mostantól Hamvas Zoltánra, az Onyx étterem igazgatójára vár. Bíró Lajos magasra tette a mércét, de az új elnök személye, szakmai tekintélye, a versenyben való eddigi hathatós közreműködése – a fiatal tehetségek lelkesedésével együtt – jó ajánlólevél a jövőre folytatódó világversenyen az újabb sikeres szereplésre.

2013. május 3.