A haltéma jellege meleg előétel. Kötelező alapanyagai: Törley Chardonnay Brut, 6 db egész pisztráng és egy meglepetés zöldség, amely a Metro piacon fog kiderülni a döntő előtti nap délutánján. A meglepetés zöldség a következők közül kerül ki: káposzta, cékla, karfiol, csicsóka, barna csiperkegomba.
Fontos információ, hogy éttermi stílusú tányért, de Bocuse d’Or stílusban vár el a zsűri – minimum 3 köretelemmel. Az étel minimum 50%-a hal elem kell legyen, a másik 50% pedig zöldség/gyümölcs – ami csak a verseny Metro piacáról szerezhető be! Az ételhez 1 mártás kötelezően készítendő.

A hústéma jellege meleg főfogás. Kötelező alapanyagai: 1 db dámszarvas lapocka, 1 db dámszarvas gerinc, 2 db kacsamáj, 1 üveg vörösbor.
Fontos információ, hogy a hús elemet egy pecsenyéstálra kell elkészíteni a következők szerint: a tálon maximum 2 db hús elem lehet egészben (melyet a szeletelő asztalnál kell a tányérokra porciózni). A tányérra tálalt elemek minimum 50%-ának húsnak kell lennie egy tányéron, és a húselemnek minimum 30%-ban májnak kell lennie. A hústémánál Bocuse d’Or stílusú tálalást vár el a zsűri, melyben legalább 3 különbőző köretnek és legalább egy mártásnak kell szerepelnie.

Szarvasgomba és kaviár használata mindkét étel elkészítésénél TILOS!