Köszöntő
A Magyar Bocuse d’Or Akadémia nevében köszöntöm hivatalos honlapunkon.
Nagy örömömre szolgál bejelenteni, hogy hosszú, közel egy éves szervezőmunkát követően sokunk álma vége valóra vált: a Magyar Bocuse d’Or Akadémia megszületett és a 2009-es évtől kezdve intézményes keretek között fogja össze a világ legrangosabb versenyével összefüggő összes munkát.
A Bocuse d’Or több mint két évtizedes múltjával meghonosította először Európában, majd az egész világon azt a fajta versenyzést, ahol az indulók a világ legnagyszerűbb séf-zsűrije előtt készítik el adott időre a munkát. Az ’élő’ verseny középpontjában, természetesen a kóstolás áll. Manapság a Bocuse d’Or versenysorozatban több, mint 50 ország vesz részt. A versenyt övező médiavisszhang is páratlan, az Oscar-díjátadó gáláéhoz hasonlatos, hiszen közel 2000 a versenyre akkreditált újságírók száma.
A verseny szervezőinek véleményét csak osztani lehet: „aki kimarad, az lemarad”, hiszen a részvétellel Magyarország is felkerül a világ gasztronómiai térképére. Országimázsunk számára kihagyhatatlan lehetőség és jövőbemutató szándék a részvétel, amely eszköz a gasztronómiai megújulásunk elérésében.
A Magyar Bocuse d’Or Akadémia, mint független gasztronómiai szervezet nyitott mindenki előtt, azonban elkötelezett a magyar gasztronómia fejlődésének irányában, a tisztességes munkában, a fiatal tehetségek felkutatásában és oktatásában, a kiemelkedő minőségű magyar termékek népszerűsítésében, valamit az egész szakma erős kohéziójában.
A Bocuse d’Or egy jelkép, amely -habár Franciaországból ered- a nemzeti gasztronómiai felemelkedésünk záloga is egyben. Egy olyan fontos pont, amelyre odafigyel a világ. Eljött az ideje, hogy mi is részesüljünk belőle!
A Magyar Bocuse d’Or Akadémia a Bocuse d’ Or név méltó képviselőjeként, feladataként nevezi meg Magyarország gasztronómiai hagyományainak ápolását, hazai termékeink népszerűsítését, a legújabb konyhatechnológia irányzatok bemutatását, gasztronómiai rendezvények szervezését. Mindennek célja A Bocuse d’Or szellemiségének meghonosítása Magyarországon, a konyhaművészet fejlődésének érdekében.”
Egy kimagasló életút
Paul Bocuse, egy nemzetközi hírű chef, aki 1926 február 11-én született Collonges – ban, Franciaországban.
1941 Gyakornok Claude Maret – val a Restaurant „la Soierie” – ban, Lyonban
1944 Besorozzák katonának 1st DFL – BM 24. Kitüntetik Croix de Guerre éremmel
1945 Gyakornok a „Mere Brazier” – Étteremben /Col de la Luere/, azután 8 évig Fernand Point-nál Vienne-ben
1958 1st Michelin star – Első Michelin csillag
1961 M.O.F. Franciaország legjobb mestere – kitüntetés
1962 2nd Michelin star – Második Michelin csillag
1965 3rd Michelin star – Harmadik Michelin csillag
1975 25th February: Becsületrend – kitüntetés
1982 Megnyitja a „Pavillon de France” a Epcot Center –ben /Orlando – USA/ Roger Vergé és Gaston Lenôtre társaságában
1987 A Becsületrend tisztje – kitüntetés
1989 Az Évszázad Konyhafőnöke a Gault & Millau által
Paul Bocuse Institute – Elnöke /Ecully/
M.O.F. Elnök – Catering & Cuisine szekció
1993 Ordre national du Mérite – kitüntetés
2002 Megnyitja a Brasserie Argençon at Gerland – Lyonban
2003 Megnyitja a Brasserie L’Ouest – Lyonban
2004 Beiktatják a Paul Bocuse Foundation intézetét
2007 21st January Megnyitja a Brasserie Paul Bocuse –t a tokiói National Art Center -ben
2008 Megnyitja a Ouest Express Lyon – ban
Könyvei: La Cuisine du Gibier – La Cuisine du Marché – Bocuse dans votre cuisine (new edition March 2007) – Bon Appétit – Bocuse a la Carte – Cuisine de France -Cuisine des Région de France – La Bonne Chere published by Flammarion, translated into 9 languages, on sale in 14 countries. Le Feu sacré – published by Glénat
Tagjaink
Hungexpo Vásár és Reklám Zrt.
Metro Kereskedelmi Kft.
Ádám Csaba
Barna Ádám
Benoit Barbault
Bíró Lajos
Csahók Ibolya
Csapody Balázs
Dalnoki Bence
Danó Zoltán
Deli János
Dudás Szabolcs
Erdei János
Fekete Antonio
Ganczer Gábor
Gerendai Károly
Gianni Annoni
Hamvas Zoltán
Haraszti Zsolt
Harmath Csaba
Hegyi Attila
Herczeg Zoltán
Jahni László
Jókuti András
Kanász László
Kaszás Kornél
Kelemen Helmut
Koppány Levente
Kovács Lázár
Litauszki Zsolt
Lutz Lajos
Mizsei János
Molnár Attila
Nyíri Sándor Szása
Pesti István
Rácz Jenő
Segal Viktor
Széll Tamás
Szulló Szabina
Thür Ádám
Tiago Sabarigo
Tivadar György
Vajna Tamás
Varju Viktor
Veres István
Volenter István
Wolf András
Zsidai Zoltán Roy
Beszámolók
Mérlegbeszámoló
2023
Mérlegbeszámoló
2022
Mérlegbeszámoló
2021
Mérlegbeszámoló
2020
Mérlegbeszámoló
2019
Mérlegbeszámoló
2018
Közhasznúsági jelentés
Közlemény III.
Közlemény II.
Közlemény I.
Kiegészítő melléklet beszámoló
2017
Egyszerűsített éves beszámoló
2017
Független könyvvizsgálói jelentés
Mérlegbeszámoló
2016
Mérlegbeszámoló
2015
Mérlegbeszámoló
2014
Mérlegbeszámoló
2013
Mérlegbeszámoló
2012