Hungexpo Budapest – 2016. május 9-11.

A sikeres 2014-es debütálás után a Gourmet by Sirha Budapest legközelebb már Sirha Budapest néven kerül megrendezésre!

A Sirha Budapest csatlakozik a Sirha hálózathoz, amely a legrangosabb szakkiállításokból áll és olyan városok a házigazdái, mint Lyon, Genf, Isztambul, Rio de Janeiro és hamarosan Mexikóváros.  

A Sirha Budapest 2016 májusában elhozza Magyarországra a legújabb trendeket és innovatív megoldásokat az élelmiszer-, sütő- és cukrászipar, a vendéglátóipar és a gasztronómia területén.     

Az esemény Magyarországon egyedülálló módon nem csak átfogóan bemutatja majd, hogy mi történik a fent említett szektorokban – számos izgalmas kísérőprogrammal kiegészülve – de a világ legnagyobb presztízsű gasztronómiai eseményének, a Bocuse d’Or európai döntőjének is otthont ad majd.

Várhatóan a Sirha Budapest 350 kiállítót és 20 000 látogatót vonz majd az eseményre abból a tekintélyes, 94 millió lakossal bíró régióból, amelyre hatással van.  

Mindenre kiterjedő kínálat Magyarországról és külföldről

A Sirha Budapesten összegyűlik majd a magyar és külföldi kiállítók legjava: azok a gyártók, importőrök és forgalmazók, akik élelmiszerekkel, italokkal, konyhai berendezésekkel és felszerelésekkel, sütő- és cukrászipari illetve kávéhoz és a kávézáshoz kapcsolódó termékekkel és berendezésekkel, bútorokkal és terítékekkel, különféle technológiákkal, szolgáltatásokkal és élelmiszeripari termékekkel és berendezésekkel foglalkoznak.   

A Sirha Budapest kínálata mindenre kiterjed, a szakmabeliek igényeit teljes mértékben kielégítve egyetlen nagy esemény keretein belül!

A külföldi cégek személyre szabott segítséget kapnak annak érdekében, hogy részvételük sikere garantált legyen. A Sirha Budapest látogatói olyan termékeket és szolgáltatásokat ismerhetnek majd meg, amelyek teljesen újak a magyar piacon.

A Sirha Budapesten várhatóan 20 000 szakmai látogató vesz majd részt: étterem tulajdonosok és étteremvezetők, szakácsok, nagy catering vállalatok és élelmiszerkereskedők beszerzői, szállodatulajdonosok és szállodaigazgatók, az élelmiszer- és italgyártók képviselői, éttermek és szállodák beszerezési menedzserei, házvezetők, pékségek és cukrászdák tulajdonosai, borszaküzletek képviselői, élelmiszer, ital és élelmiszeripari berendezés importőrök és forgalmazók. Nem csak Magyarországról jönnek majd, hanem a szomszédos országokból is, pl. Szlovákiából, Ukrajnából, Szlovéniából, Romániából, egy több mint 94 millió lakosú régiót lefedve, ahol ezek a szakemberek nagy befolyással bírnak saját területükön.

A Sirha Budapest lesz a Bocuse d‘Or európai döntőjének házigazdája

A nagy presztízsű szakácsverseny története során először a Bocuse d‘Or európai fináléja Magyarországon kerül megrendezésre.

Magyarország kormánya, Budapest városa és a Magyar Bocuse d’Or Akadémia támogatásával a Sirha Budapest örömmel látja majd vendégül a szakácsverseny legjobb európai versenyzőit 2016. május 10-én és 11-én.   

Húsz európai ország legtehetségesebb szakácsai versenyeznek majd egy elképesztő hangulatú fináléban, hatalmas szurkolótábor előtt főzve 5 óra 35 percen keresztül, hogy eldöntsék ki Európa legjobbja.

Az európai döntő első 11 helyezettje vesz részt a 2017. januárban, Lyonban megrendezésre kerülő világversenyen.

Programok, trendek és látványosságok minden szakma képviselői számára

Csakúgy, mint a többi Sirha szakkiállítás, a Sirha Budapest érdekes programok – köztük versenyek – tömkelegével várja majd minden szakma képviselőit és a látogatókat: lesznek majd pék- és cukrászversenyek, illetve barista bemutató a szakma legtehetségesebb magyarországi képviselőivel. A Jövő Áruháza bemutatja majd a legújabb megoldásokat az élelmiszer kiskereskedelemben. A World Cuisine Summit (Világgasztronómiai Csúcstalálkozó) konferencia foglalkozik majd az éttermeket érintő globális trendekkel, a francia jövőkutató Frédéric Loeb vezetésével, aki a régió vezető véleményformálóival vitatja majd meg az ágazat legfontosabb kérdéseit.        

A Sirha Budapestet kétnemzetiségű csapat szervezi: a Sirha francia csapata és a Hungexpo magyar csapata egyesíti erejét annak érdekében, hogy a szakkiállítás a legmagasabb színvonalú üzleti esemény legyen és egyben kiváló lehetőség az élelmiszeripar, valamint a vendéglátó- és szállodaipar képviselői számára, hogy új termékeket, szolgáltatásokat és technológiákat fedezzenek fel, amelyeket helyi és külföldi kiállítók és híres szakácsok mutatnak be számukra.  

A Sirha Budapest egy a számos vendéglátóipari és gasztronómiai tematikájú esemény és szakkiállítás közül, amelyet a GL Events kiállítás szervező cég valósít meg. Marie-Odile Fondeur vezetésével az ún. Food Service részleg nagy tapasztalatra tett szert a kiállítás- és programszervezésben, az élelmiszerrel kapcsolatos szolgáltatások minden területén.

A következő GL Food Service esemény a Sirha Rio lesz, 2015. október 14-16-án, ezt követi a Sirha Isztambul 2015. november 26-28-án, a Sirha Genf 2016. január 24-26-án és az Europain Párizs 2016. február 5-9-én. A következő, kétévente megrendezésre kerülő Sirha szakkiállítás Lyonban lesz, 2017. január 21-25-én.