Magyarországról először jutott ki versenyző az egyik legrangosabbnak számító séfversenyre a Bocuse d’Or-ra. A döntőbe jutott 24 ország között hazánk Széll Tamás, az Onyx séfje és segédje, Garai Ádám a 10. helyet szerezték meg. Soha debütáló ország nem ért el ilyen jó eredményt a versenyen. Széll Tamás a világ tizedik legjobb versenyszakácsa lett, olyan gasztronómiai nagyhatalmakat utasítva maga mögé, mint Olaszország vagy Svájc.

A magyar csapat egy négyhónapos felkészülés után érkezett a Lyoni döntőre, ahol a második versenynap utolsó előtti versenyzőjeként készített el egy húsos és egy halas tányért előre meghatározott alapanyagokból.

A tizedik helyen végző magyar csapat olyan kulináris nagyhatalmakat előzött meg, mint Belgium, Svájc vagy Olaszország. Széll Tamás csapata összesen 1355 pontot szerzett, ami alig maradt el a 9. helyezett, komoly esélyesként számon tartott Kanadától. A közönség szavazatai alapján a legjobb Bocuse d’Or plakát díját a magyaroknak itélték.

fotó:origo.hu, Kovács András
2013. január 31.