2017. augusztus 30-án lejárt a határidő, eddig küldhették be pályamunkáikat azok a magyar séfek, akik szeretnék megmérettetni magukat a következő Bocuse d’Oron. 

A pályázat témája a kacsa és kacsamáj, valamint a káposzta és alma volt. A versenyre minden olyan magyar állampolgárságú szakács pályázhatott, aki 2017. január 26-ig betöltötte 21. életévét és elhivatottnak érzi magát e nagy presztízsértékű versenyen való megmérettetésre. A beérkezett pályamunkákból a Magyar Bocuse d’Or Akadémia tagjaiból álló zsűri (Szulló Szabina, Széll Tamás, Vomberg Frigyes, Wolf András, Sárközi Ákos, Segal Viktor, Bíró Lajos, Nyíri Szása, Ruprecht László, Lutz Lajos), Hamvas Zoltán elnökletével választotta ki a legígéretesebb recepteket, hogy azok alkotói élőben is bemutathassák tehetségüket a selejtezőn. 

A továbbjutók a következők:

Dualszky-Kovács Péter

Elek Richárd

Garai Ádám

Haraszti Zsolt

Kiss Krisztián

Pohner Ádám

Tóth Pál

Várnai Péter

Veres István

Volenter István

A Bocuse d’Or magyar selejtezőjére 2017. december 3-án kerül sor, a pontos időpontot, a csoportbeosztást és a verseny témáját október 5-ig hirdeti ki az Akadémia, és a részletekről minden továbbjutottat emailben értesít. A magyarországi döntő 2018. február 8-án lesz majd, helyszíne a SIRHA Budapest lesz. A magyar döntő témáját a Magyar Bocuse d’Or Akadémia törekszik az európai döntő feladatához és alapanyagaihoz hasonlóan meghatározni. 

Bocuse d’Or Europe döntő: 2018. június 11-12.