Hírek
Lezajlott a Magyar Bocuse d’Or Akadémia utánpótlás versenye
A Magyar Bocuse d'Or Akadémia kiemelten fontos feladatának tekinti az utánpótlásnevelést is. Az utánpótlás-verseny elsődleges célja az, hogy az Akadémia a megadott korosztályt szakmai szempontok szerint megszűrje, és ezáltal segítőket találjon a Bocuse d'Or...
Fontos információ!
FONTOS INFORMÁCIÓ! A Bocuse d'Or utánpótlásversenyre a pályázatok beküldési határideje az iskolák kérésére megváltozott. Új határidő: 2017. október 2.
Szűkült a kör – Ők versenyeznek a Bocuse d’Or magyar selejtezőjén
2017. augusztus 30-án lejárt a határidő, eddig küldhették be pályamunkáikat azok a magyar séfek, akik szeretnék megmérettetni magukat a következő Bocuse d'Oron. A pályázat témája a kacsa és kacsamáj, valamint a káposzta és alma volt. A versenyre minden olyan...
Bocuse d’Or utánpótlásverseny versenykiírás
A verseny elsődleges célja, hogy a megadott korosztályt szakmai szempontok szerint megszűrve segítőket találjunk a Bocuse d’Or kiválasztási – és versenyfolyamat lebonyolításához, illetve lehetséges commis jelölteket a magyar csapat számára. A pályázókat érintő...
Ki képviseli hazánkat 2018-ban Torinóban a Bocuse d’Or európai döntőjén?
A kiválasztás és felkészülés folyamata ezennel elkezdődött. A megmérettetésre vágyó szakácsok pályázatát 2017. augusztus 30-ig várja a Magyar Bocuse d’Or Akadémia. A Magyar Bocuse d’Or Akadémia célja az ifjú tehetségek felkutatása és szakmai előmenetelük támogatása....
Ünnepélyesen felavatták a Magyar Bocuse d’Or Akadémia tankonyháját!
A Magyar Bocuse d’Or Akadémia igyekszik mindent megtenni a magyar gasztronómia fejlődéséért, a fiatal tehetségek megtalálásért, és a kiváló magyar termékek népszerűsítéséért. Legfontosabb feladatának pedig azt tartja, hogy kiválassza a mindenkori Bocuse d'Or versenyző...
Egyedülálló felvételből tanulhat a jövő generációja!
A Bocuse d'Or verseny egyik legfontosabb küldetése, hogy utat mutasson a jövő generációinak is. Erről a küldetésről a Magyar Bocuse d'Or Akadémia sem feledkezik meg, sőt, hatalmas örömmel tölti el, hogy átadhatja a tudását a tanulóknak is. A magyar csapat...
Íme: a magyar csapat Bocuse d’Or ételei
GLS Ezt a hústálat, valamint ezt a vegán tányért készítette el a magyar csapat a Bocuse d'Or lyoni döntőjére 2017-ben.
Negyedik helyezést ért el a magyar csapat a Bocuse d’Or döntőjében, a magyar hústál különdíjas!
A szerdai eredményhirdetésen a Széll Tamás vezette magyar csapat lett a negyedik, 1565 ponttal, 16 ponttal lemaradva a bronzérmes Izland mögött. A második Norvégia (1600 pont), a nyertes USA (1644 pont) lett. Fantasztikus hír, hogy a magyar csapat által feltálalt...
A magyar csapat bevásárolt a Metro piacon – Nagy sikerrel indult a SIRHA-n a magyar stand
Ma délután háromkor ünnepélyesen bevondult a Bocuse d'Or mind a 24 döntős csapata a SIRHA területére. Természetesen köztük volt Széll Tamás és a magyar csapat is. Négykor megkezdődött a piaci vásárlás. A csapatokat Jerome Bocuse köszöntötte, aki a mostani Bocuse...
Hírek
Fejlemények és jó hírek a Bocuse d’Or közeledtével
Széll Tamás zsűrielnök lesz Torinóban, Pohner Ádámék éjjel-nappal készülnek. Kevesebb, mint egy hónap van hátra Torinóig. Június 11-én, a Bocuse d'Or európai válogatójának első napján Pohner Ádám és a magyar csapat ringbe száll a lyoni döntőbe való továbbjutásért. A...
Változások a Bocuse d’Or versenyszabályzatában
A Bocuse d'Or versenyszabályzata folyamatosan változik, többek között ezért is nagy kihívás a felkészülés rá. Nemrégiben nyilvánossá tették a torinói Európai Válogatóra vonatkozó versenyszabályzatot, amelyben van néhány markáns változás, amely Pohner Ádám és a magyar...
Hírek Torinóból: megvannak az alapanyagok és versenyzési sorrend
Mint azt már bizonyára minden érdeklődő tudja, a Bocuse d'Or verseny történetében először Dél-Európában szervezik meg a kontinens válogatóját. Norvégia, Svájc, Belgium, Svédország és Magyarország után most Olaszországon a sor, azon belül is a Piemont...
Bocuse d’Or Magyarország Döntő 2018
Pohner Ádám nyerte a Bocuse d'Or magyar válogatóját A mai napon lezajlott a Bocuse d'Or magyar döntője, melynek a Sirha Budapest keretein belül a Hungexpo adott otthont. Hatalmas érdeklődés övezte a versenyt, többszázan látogattak ki a Hungexpo "A" pavilonjába, hogy...
Pohner Ádám nyerte a Bocuse d’Or magyar válogatóját
A mai napon lezajlott a Bocuse d'Or magyar döntője, melynek a Sirha Budapest keretein belül a Hungexpo adott otthont. Hatalmas érdeklődés övezte a versenyt, többszázan látogattak ki a Hungexpo "A" pavilonjába, hogy láthassák, ki alakíthat csapatot, és folytathatja...
Egy hét van hátra a magyar döntőig
Közeleg a Bocuse d'Or magyar döntője, amelyet 2018. február 8-án rendez meg a Magyar Bocuse d'Or Akadémia, a SIRHA Budapest 2018 keretein belül. A versenynek – ahogyan a kezdetektők mindig – a Hungexpo ad otthont. Néhány szó a jelöltekről Elek...
Tudnivalók a Sirha Budapesten és a Bocuse d’Or magyar döntőn való részvételről
Összeszedtük a Sirha Budapest legfontosabb információit! Fontos, hogy a legutóbbi eseménytől eltérően a kiállításra történő belépés 2018-ban az F pavilonon keresztül történik, melyet a III. kaputól lehet megközelíteni, mind a szakmai látogatók, mind a sajtó és...
A METRO bemutatja: A vegetáriánus tányér főszereplője
A METRO különösen büszke arra, hogy immár harmadszor lehet a hazai Bocuse d’Or hivatalos támogatója és alapanyagbeszállítója. A torinói világdöntőre való felkészülés jegyében magyar versenyzőink az észak-olasz konyha alapanyagaiból alkotják majd meg menüsoraikat. A...
A METRO bemutatja: A Hústál főszereplői
BORJÚ SZŰZPECSENYE ÉS LÁBSZÁR, A BOCUSE D’OR MAGYAR DÖNTŐJÉNEK HÚS ALAPANYAGAI A METRO minőségi választéka a professzionális vendéglátás és a csúcsgasztronómia igényeihez is tökéletesen igazodik, így nem meglepő, hogy hazánkban és nemzetközileg is a METRO lehet a...
Egy korszak vége: Paul Bocuse-tól búcsúzunk
A Magyar Bocuse d'Or Akadémia mély megrendüléssel fogadta a hírt, hogy 91 éves korában elhunyt Paul Bocuse, az elmúlt évtizedek egyik legkiemelkedőbb francia séfje, a novelle cuisine egyik legnagyobb vezéralakja, és a Bocuse d'Or alapítója. Életművének...