Hírek

Fejlemények és jó hírek a Bocuse d’Or közeledtével

Fejlemények és jó hírek a Bocuse d’Or közeledtével

Széll Tamás zsűrielnök lesz Torinóban, Pohner Ádámék éjjel-nappal készülnek. Kevesebb, mint egy hónap van hátra Torinóig. Június 11-én, a Bocuse d'Or európai válogatójának első napján Pohner Ádám és a magyar csapat ringbe száll a lyoni döntőbe való továbbjutásért. A...

Változások a Bocuse d’Or versenyszabályzatában

Változások a Bocuse d’Or versenyszabályzatában

A Bocuse d'Or versenyszabályzata folyamatosan változik, többek között ezért is nagy kihívás a felkészülés rá. Nemrégiben nyilvánossá tették a torinói Európai Válogatóra vonatkozó versenyszabályzatot, amelyben van néhány markáns változás, amely Pohner Ádám és a magyar...

Hírek Torinóból: megvannak az alapanyagok és versenyzési sorrend

Hírek Torinóból: megvannak az alapanyagok és versenyzési sorrend

Mint azt már bizonyára minden érdeklődő tudja, a Bocuse d'Or verseny történetében először Dél-Európában szervezik meg a kontinens válogatóját.  Norvégia, Svájc, Belgium, Svédország és Magyarország után most Olaszországon a sor, azon belül is a Piemont...

Pohner Ádám nyerte a Bocuse d’Or magyar válogatóját

Pohner Ádám nyerte a Bocuse d’Or magyar válogatóját

A mai napon lezajlott a Bocuse d'Or magyar döntője, melynek a Sirha Budapest keretein belül a Hungexpo adott otthont. Hatalmas érdeklődés övezte a versenyt, többszázan látogattak ki a Hungexpo "A" pavilonjába, hogy láthassák, ki alakíthat csapatot, és folytathatja...

Egy hét van hátra a magyar döntőig

Egy hét van hátra a magyar döntőig

Közeleg a Bocuse d'Or magyar döntője, amelyet 2018. február 8-án rendez meg a Magyar Bocuse d'Or Akadémia, a SIRHA Budapest 2018 keretein belül. A versenynek – ahogyan a kezdetektők mindig – a Hungexpo ad otthont.  Néhány szó a jelöltekről Elek...

A METRO bemutatja: A vegetáriánus tányér főszereplője

A METRO bemutatja: A vegetáriánus tányér főszereplője

A METRO különösen büszke arra, hogy immár harmadszor lehet a hazai Bocuse d’Or hivatalos támogatója és alapanyagbeszállítója. A torinói világdöntőre való felkészülés jegyében magyar versenyzőink az észak-olasz konyha alapanyagaiból alkotják majd meg menüsoraikat. A...

A METRO bemutatja: A Hústál főszereplői

A METRO bemutatja: A Hústál főszereplői

BORJÚ SZŰZPECSENYE ÉS LÁBSZÁR, A BOCUSE D’OR MAGYAR DÖNTŐJÉNEK HÚS ALAPANYAGAI A METRO minőségi választéka a professzionális vendéglátás és a csúcsgasztronómia igényeihez is tökéletesen igazodik, így nem meglepő, hogy hazánkban és nemzetközileg is a METRO lehet a...

Egy korszak vége: Paul Bocuse-tól búcsúzunk

Egy korszak vége: Paul Bocuse-tól búcsúzunk

A Magyar Bocuse d'Or Akadémia mély megrendüléssel fogadta a hírt, hogy 91 éves korában elhunyt Paul Bocuse, az elmúlt évtizedek egyik legkiemelkedőbb francia séfje, a novelle cuisine egyik legnagyobb vezéralakja, és a Bocuse d'Or alapítója.  Életművének...

Lezajlott a Bocuse d’Or magyar selejtezője

Lezajlott a Bocuse d’Or magyar selejtezője

December 3-án vasárnap megkezdődött a versenyzés, amelynek a végén majd kiderül, ki képviseli Magyarországot 2018 júniusában a Bocuse d'Or európai válogatóján Torinóban.  A selejtezőre pályázat útján kerülhettek be a séfek. A versenyre minden olyan magyar...

Hírek

Bocuse d’Or 2019 Lyon

Bocuse d’Or 2019 Lyon

Közvetlen a gasztro nagyhatalmak mögött, az erős középmezőnyben vagyunk! Büszkék lehetünk: Pohner Ádám és a magyar csapat az 12. helyen végzett a világ legrangosabb szakácsversenyén. Az első a dán, a második a svéd, a harmadik a norvég csapat lett. Ez a negyedik...

Tanulók a Bocuse d’Or felkészülésben

Tanulók a Bocuse d’Or felkészülésben

A Bocuse d'Orra való felkészülés nagyon komoly tanulságokat tartogat, és az Akadémia fontosnak tartja, hogy ez a rengeteg tudás és tapasztalat ne maradjon a "négy fal között". Ezért a felkészülés során végig lehetőséget adott a budapesti és vidéki szakácstanulóknak,...

Tanulók a Bocuse tankonyhán

Tanulók a Bocuse tankonyhán

A Magyar Bocuse d'Or Akadémia a kezdetektől kiemelten fontosnak tartja az utánpótlás-nevelést, és a jövő generációinak fejlesztését.  Minden Bocuse felkészülésnek része, hogy a tanulók bepillantást nyerhetnek a versenyre való felkészülés kulisszái mögé. Így volt...

Egy százalékkal közelebb a sikerhez

Egy százalékkal közelebb a sikerhez

Örömmel jelentjük, hogy a magyar gasztronómia jövője mostantól még inkább közös kézben van, és fejlődéséhez mindenki hozzáadhat egy kicsit. A Magyar Bocuse d'Or Akadémia hosszú évek óta azért dolgozik, hogy öregbítse a magyar gasztronómia hírnevét a nagyvilágban, és...

Az úticél Lyon: folytatódik a magyar csapat felkészülése

Az úticél Lyon: folytatódik a magyar csapat felkészülése

Egy alapanyag már biztos! Pohner Ádám és a magyar csapat elfoglalta állásait a Bocuse d'Or versenykonyhájában, megkezdődött a felkészülés a lyoni döntőre. A versenyt a szokott módon, a SIRHA keretein belül rendezik meg 2019. január 29-30. között. A magyar csapat a...

Pohner Ádámék továbbjutottak a Bocuse d’Or lyoni döntőjébe

Pohner Ádámék továbbjutottak a Bocuse d’Or lyoni döntőjébe

Nyolcadik helyen végzett a magyar csapat a Bocuse d'Or Torinóban megrendezett európai válogatóján. A húsz résztvevő országból tízen jutottak tovább a világversenyre. A dobogón Dánia (3. hely), Svédország (2. hely) és Norvégia (1. hely) végzett. A Magyar Bocuse d'Or...

Bocuse d’Or Europe 2018

Bocuse d’Or Europe 2018

Pohner Ádámék továbbjutottak a Bocuse d'Or lyoni döntőjébe Nyolcadik helyen végzett a magyar csapat a Bocuse d'Or Torinóban megrendezett európai válogatóján. A húsz résztvevő országból tízen jutottak tovább a világversenyre. A dobogón Dánia (3. hely), Svédország (2....

Last minute információk – hamarosan Bocuse d’Or Europe

Last minute információk – hamarosan Bocuse d’Or Europe

Alig néhány nap maradt hátra, és kezdődik a Bocuse d'Or európai válogatója. Összeszedtük a legfontosabb információkat azoknak, akik kilátogatnak Torinóba, és azoknak, akik itthonról szurkolnak majd. Pohner Ádám és a magyar csapat 11-én hétfőn fog rajtolni. A versenyt...