Hírek
Megnyílt a SIRHA Lyon szakkiállítás – Így mutatjuk be a hazai gasztronómiát Lyonban
Január 28-án a világ 24 legjobb séfje között száll ringbe Molnár Gábor és a magyar csapat a Bocuse d’Or döntőn. Magyarország a 2016-os Bocuse d’Or regionális fordulójának házigazdájaként nemcsak az arénában, de a SIRHA szakkiállítás standján és a Bocuse d’Or...
Finisben a magyar csapat felkészülése a Bocuse d’Or döntőre
Január végén magyar csapatnak drukkolhatunk a Bucuse d’Or döntőjén, a világ legrangosabb szakácsversenyén. A 2013-as siker után most Molnár Gábor versenyezhet a világ 24 legjobb séfje között – csapatával hónapok óta készülnek a megmérettetésre. Versenyunkájukat a...
Bocuse d’Or Lyon felkészülés
A magyar csapat tagjai Hamvas Zoltán elnök (president), az ország képviselője a zsűriben, a Magyar Bocuse d’Or Akadémia elnöke Molnár Gábor versenyző (candidate) Vomberg Frigyes edző (coach) Pohner Ádám segítő (commis) Bocuse d’Or Lyon Minden második évben, idén 2015....
Bemutatkozik a magyar csapat
MOLNÁR GÁBOR versenyző (candidate) POHNER ÁDÁM segítő (commis) VOMBERG FRIGYES edző (coach) HAMVAS ZOLTÁN elnök (president) MOLNÁR GÁBOR versenyző (candidate) A münchen-i Geisel’s Vinotheque junior sous-chefje hónapok óta kizárólag arra a feladatra koncentrál,...
Molnár Gábor a legjobbak között!
A mai napon zárult a világ legnagyobb presztízsű szakácsversenyének európai döntője, ahol 20 ország mérte össze tudását. A Molnár Gábor chef-ből, Várvízi Péter coachból és Pohner Ádám comis-ból (a versenyző segítője) és a zsűriben Magyarországot képviselő Hamvas...
Megvan a 2015-ös Bocuse d’Or Lyon versenyzőinek konyha- és időbeosztása
A Bocuse d’Or döntőn részt vevő 24 országot képviselő 24 séf alkotta nemzetközi zsűri fogja elbírálni a versenyzők alkotásait január 27-én és 28-án Lyonban. Az elbírálásnál több szempontot is figyelembe vesznek, beleértve az esztétika, az alapanyag tisztelet és az íz...
Rubik-kocka után Gömböccel indulunk a séfek világbajnokságán
Dining Guide interjú Hamvas Zoltánnal, a felkészülés jelenlegi állásáról, és a 2016-os európai döntő előkészületeiről. Nemrég tudtuk meg, hogy Molnár Gábor gyöngytyúkot készít majd Lyonban, a januári Bocuse döntőben, Hamvas Zoltán, a Magyar Bocuse d’Or Akadémia elnöke...
GASZTROSZENZÁCIÓ: Budapesten rendezik legközelebb a Bocuse d’Or európai döntőjét
A Magyar Bocuse d'Or Akadémia 2013 decemberében nyújtotta be pályázatát a világ legismertebb szakácsversenye, a Bocuse d'Or európai döntőjének 2016. évi rendezésére. Május 8-án csütörtök este hirdették ki Stockholmban a pályázat eredményét: Budapest nyert. Önmagában...
A valóra vált álom
Néhány perce jelentették be, de még mindig alig hiszem el: Magyarország rendezheti a 2016-os Bocuse d'Or európai döntőjét! Aki tudja mit jelent ez, az valószínűleg velem együtt már el is indult pezsgőt bontani, aki nem, annak megpróbálom elmagyarázni: az, hogy mi...
A Bocuse d’Or Hungarian Selection versenymunkái
A Bocuse d’Or Magyarországi döntőjén március 12.-én a zsűri Molnár Gábor munkáját ítélte a legjobbnak, így neki szurkolhatunk az európai döntőn 2014. május 8.-án, Stockholmban. Versenyzők ételei: 1. Molnár GáborElső helyezettLegszebb hal különdíjKonfitált...
Hírek
Bocuse d’Or Europe: 20 európai séf mérkőzik meg Budapesten a továbbjutásért a verseny világdöntőjébe
Az egyes országok nemzeti selejtezőit követően már tudjuk, hogy melyik 20 ország versenyzője vesz részt az európai döntőn!A legtekintélyesebb európai gasztronómiai versenyt május 10-én és 11-én a Magyarország szívében, Budapesten rendezik meg, a Sirha Budapest...
Bocuse d’Or selejtező eredménye
A Bocuse d’Or magyarországi döntőjének december 13-i selejtezőjén Pohner Ádám , Szabó László, Volenter István, Sándor Rodrigo és Győrffy Árpád jutott tovább a magyarországi döntőbe és elindul Széll Tamás, a 2013-as világdöntőn kiválóan szereplő séf is. A tét nem...
Hamarosan kezdődik a Bocuse d’Or szakácsverseny magyar selejtezője
Sorsdöntő nap lesz 2015. december 13. annak a 11 szakácsnak, akiket pályázatuk alapján a zsűri alkalmasnak talált a Bocuse d’Or magyarországi döntőjének selejtezőjére. A decemberi elődöntő egyben a verseny legnagyobb rostáját is jelenti, hiszen a 11 induló közül 4 –...
Bocuse d’Or utánpótlásverseny 2015. eredmény
Október 18-án, vasárnap került megrendezésre a Bocuse d’Or utánpótlásverseny döntője. A METRO Gasztroakadémián. A 12 fiatal szakácsnak két feladatban – egy számukra már ismert versenytémával: Saláta bevert tojás és baguette, illetve egy titkos nyersanyagkosár (lazac...
Bocuse d’Or utánpótlásverseny 2015.
Október 18-án, vasárnap kerül megrendezésre a Bocuse d’Or utánpótlásverseny döntője. Az esemény elsődleges célja, hogy a fiatal szakácsok és tanulók közül, szigorú szakmai szempontokat figyelembe véve, segítőket találjon a Bocuse d’Or döntőjébe jutásért induló...
Kiderült, hogy kik vehetnek részt a Bocuse d’Or verseny magyarországi selejtezőjén
Kiderült, hogy kik vehetnek részt a Bocuse d'Or verseny magyarországi selejtezőjén
SIRHA Budapest A nemzetközi vendéglátó- és élelmiszeripari szakkiállítás Magyarországra jön
Hungexpo Budapest – 2016. május 9-11. A sikeres 2014-es debütálás után a Gourmet by Sirha Budapest legközelebb már Sirha Budapest néven kerül megrendezésre! A Sirha Budapest csatlakozik a Sirha hálózathoz, amely a legrangosabb szakkiállításokból áll és olyan városok a...
2016-ban Magyarországon a Bocuse d’Or európai döntője!
2016. május 10-11-én Magyarország, azon belül is a Hungexpo – Budapest területe ad otthont a világ legrangosabb séfversenyének, a Bocuse d’Or európai döntőjének. Az esemény kapcsán világossá válik, kik a kontinens legígéretesebb séfjei, hiszen a zsűri tagjai...
Ezzel a látvánnyal készültünk idén a Bocuse d’Or döntőre
A rangos Bocuse d’Or világversenyen idén másodjára indult magyar séf a 24 nemzet legjobb szakácsai között. Molnár Gábor és csapata a 13. helyen végzett, az eredményes szereplésben a dísztál kialakításának, az étel látványos tálalásának is szerepe volt. A feladatban az...
Elstartolt a magyar csapat a Bocuse d’Or szakácsversenyen
A Bocuse d’Or szakácsverseny második napján, reggel 9:30-kor startolt Molnár Gábor és a magyar csapat Lyonban. A drukkerek bíztatásától hangos arénában 5 óra 35 perc áll rendelkezésükre a hús- és halétel elkészítésére. Molnár Gábor több hónapos felkészülés után vágott...