Hírek
Elkészült a Vadak és Halak című könyv az Akadémia gondozásában
Örömmel és büszkén jelentjük, hogy elkészült a Vadak és Halak című könyv a Magyar Bocuse d’Or Akadémia gondozásában, amelynek célja a magyar vad mint alapanyag népszerűsítése a honi gasztronómiában. A könyv létrejöttének mi más lehetne az apropója, mint a...
Veres Istvánék 9. helyen végeztek a tallinni Európai Válogatón
Október 15-16-án lezajlott a Bocuse d’Or Európai Válogatója az észtországi Tallinnban. Veres István és a magyar csapat egy rendkívül erős mezőnyben a biztos továbbjutó 9. helyen végzett. Minden idők egyik legrendhagyóbb Bocuse d’Ora zajlott le október 15-16-án,...
A Bocuse d’Or séfjei az Országos Mentőszolgálatnak és kórházi dolgozóknak főznek
Egy pozitív kezdeményezésről adhatunk hírt: a Magyar Bocuse d’Or Akadémia az elkövetkező időszakban az Országos Mentőszolgálat Központi Irányítócsoport, a SOTE Sürgősségi Betegellátó és a Fejér megyei Szent György Kórház dolgozóit támogatja naponta friss, meleg étel...
Veres István, a Babel séfje nyerte a Bocuse d’Or magyar döntőjét
Február 5-én lezajlott a Bocuse d’Or hazai döntője, amelynek a Sirha Budapest adott otthont. A versenyt Veres István, a Babel étterem séfje nyerte, ő képviselheti Magyarországot az észtországi európai válogatón. Az első három helyezett a következő: Veres István...
Egy hét van hátra a versenyig
Kedden délelőtt lezajlott a Magyar Bocuse d’Or Akadémia és a Sirha Budapest 2020. közös sajtótájékoztatója az idén harmincadik születésnapját ünneplő Arany Kaviár Étteremben. A sajtótájékoztatón Hamvas Zoltán, a Magyar Bocuse d’Or Akadémia elnöke elmondta,...
Megvan a magyar csapat első tagja
Mint azt bizonyára mindenki tudja, a Bocuse d’Or magyar döntőjére február 5-én kerül sor, tehát azt, hogy melyik séf képviseli majd hazánkat Tallinnban, csak ekkor fogjuk megtudni. Az azonban, hogy ki lesz a magyar csapat coach-a, már most hivatalos. És ez a személy...
Megvan az egyik tallinni alapanyag
December végén fontos információ látott napvilágot a 2020-as európai válogatóval kapcsolatban. A húsétel alapanyaga konkretizálódott, és ez nem más, mint a FÜRJ. Ezért a Magyar Bocuse d’Or Akadémia megváltoztatta a február 5-i magyar döntő hústémáját. A versenytéma a...
Szakmai nap a jövő generációjának
A Magyar Bocuse d’Or Akadémia egyik legfontosabb feladatának tartja, hogy a Bocuse d’Or versenyzéseken túl folyamatosan foglalkozzon az utánpótlásneveléssel. Minden felkészülés során alkalmat ad a tanulóknak és kezdő szakácsoknak, hogy tanúi lehessenek ezeknek a...
Bocuse d’Or meeting
A szombati meeting keretében a magyar Bocuse d’Or verseny döntősei széleskörű eligazítást kaptak arról, mi vár rájuk február 5-én, a döntőn. Az Akadémia kiemelten fontosnak tartja, hogy a jelöltek a lehető legszéleskörűbb információkkal rendelkezzenek a...
Commis verseny 2019
Izgalmas és szakmai szempontból nagyon fontos nap volt december tizennegyedike a Magyar Bocuse d’Or Akadémia életében. Egyrészt délelőtt került sor a már hagyományosnak számító commis versenyre, amelyen ezúttal négy commis vett részt (ők különben segítőként mind...
Hírek
Dalnoki Bence nyerte a Bocuse d’Or magyar döntőjét
Dalnoki Bence nyerte a Bocuse d’Or magyar döntőjét, Bíró Lajos pedig az Akadémia új díját, az Életmű-díjat vehette át Október 21-én lezajlott a Bocuse d’Or magyar döntője a Hungexpón. Négy szakács szállt ringbe az első helyért, gyönyörű versenyzésnek lehettünk tanúi....
Bocuse d’Or Magyarország Döntő 2021
Dalnoki Bence nyerte a Bocuse d’Or magyar döntőjét Dalnoki Bence nyerte a Bocuse d’Or magyar döntőjét, Bíró Lajos pedig az Akadémia új díját, az Életmű-díjat vehette át Október 21-én lezajlott a Bocuse d’Or magyar döntője a Hungexpón. Négy szakács szállt ringbe az...
Az erős középmezőnyben, 11. helyen végzett a magyar csapat a Bocuse d’Or lyoni döntőjén
Rendkívül magabiztos és kiegyensúlyozott versenyzéssel Veres István és a magyar csapat végül a 11. lett a világ legrangosabb szakácsversenyén. Ahogyan már a verseny előtti sajtóanyagban is írtuk, minden idők legrendhagyóbb versenye zajlott az elmúlt napokban Lyonban....
Bocuse d’Or Lyon 2021
Az erős középmezőnyben, 11. helyen végzett a magyar csapat a Bocuse d’Or lyoni döntőjén Rendkívül magabiztos és kiegyensúlyozott versenyzéssel Veres István és a magyar csapat végül a 11. lett a világ legrangosabb szakácsversenyén. Ahogyan már a verseny előtti...
Lennél TE a 2022-es BOCUSE D’OR Europe győztese? BUDAPEST 2022. március 22-23.
A kiválasztás és felkészülés folyamata ezennel elkezdődött. A 2021-es Magyar Döntőn megmérettetésre vágyó szakácsok pályázatát 2021. szeptember 5-ig várja a Magyar Bocuse d’Or Akadémia. Keressük azt az elhivatott és tehetséges szakácsot, aki a következő Bocuse d’Or...
Budapest ad otthont a Bocuse d’Or európai döntőjének!
Nemcsak a hazai gasztronómiának, hanem az egész országnak nagy eredmény, hogy Magyarország ismét egy olyan nemzetközi esemény házigazdája lesz, amely óriási érdeklődésre tart számot szerte a világon. Az elmúlt évtizedben a magyar gasztronómiai élet hatalmas fejlődésen...
Elkészült a Vadak és Halak című könyv az Akadémia gondozásában
Örömmel és büszkén jelentjük, hogy elkészült a Vadak és Halak című könyv a Magyar Bocuse d’Or Akadémia gondozásában, amelynek célja a magyar vad mint alapanyag népszerűsítése a honi gasztronómiában. A könyv létrejöttének mi más lehetne az apropója, mint a...
Veres Istvánék 9. helyen végeztek a tallinni Európai Válogatón
Október 15-16-án lezajlott a Bocuse d’Or Európai Válogatója az észtországi Tallinnban. Veres István és a magyar csapat egy rendkívül erős mezőnyben a biztos továbbjutó 9. helyen végzett. Minden idők egyik legrendhagyóbb Bocuse d’Ora zajlott le október 15-16-án,...
Bocuse d’Or Europe 2020
Veres Istvánék 9. helyen végeztek a tallinni Európai Válogatón Október 15-16-án lezajlott a Bocuse d’Or Európai Válogatója az észtországi Tallinnban. Veres István és a magyar csapat egy rendkívül erős mezőnyben a biztos továbbjutó 9. helyen végzett. Minden idők egyik...
A Bocuse d’Or séfjei az Országos Mentőszolgálatnak és kórházi dolgozóknak főznek
Egy pozitív kezdeményezésről adhatunk hírt: a Magyar Bocuse d’Or Akadémia az elkövetkező időszakban az Országos Mentőszolgálat Központi Irányítócsoport, a SOTE Sürgősségi Betegellátó és a Fejér megyei Szent György Kórház dolgozóit támogatja naponta friss, meleg étel...