Hírek
Törekvés a kulináris kiválóságra: a Bocuse d’Or és hazai partnerei egyesítik erőiket
A kétévente megrendezett nagy presztízsű főzőversenyt, amelyet széles körben a gasztronómiai közösség világbajnokságaként tartanak számon, 1987-ben indította el a legendás Paul Bocuse. Magyarországot első ízben Széll Tamás, az Onyx étterem fiatal séfje képviseli a...
Információk a kiutazással kapcsolatban
A Bocuse d’Or szakácsverseny a nemzetközi vendéglátó- és élelmiszer-ipar legkiemelkedőbb szereplőit összegyüjtő Sirha kiállítás keretein belül kerül megrendezésre Lyonban. Ha szeretne kiutazni és részvételével erősíteni Széll Tamás szurkolótáborát, figyelmesen olvassa...

Skandináv bajnokokkal készül Széll Tamás
Széll Tamás felkészülését a tavalyi Bocuse D'or győztes, a dán Rasmus Kofoed segítette, aki a győzelmét megelőző években is több alkalommal dobogós helyen végzett. Ugyancsak tréninget tartott a 2009-es norvég győztes Geir Skeie, aki már tavaly is hozzájárult Tamás a...

Szép volt Tamás!
Magyarországról először jutott ki versenyző az egyik legrangosabbnak számító séfversenyre a Bocuse d'Or-ra. A döntőbe jutott 24 ország között hazánk Széll Tamás, az Onyx séfje és segédje, Garai Ádám a 10. helyet szerezték meg. Soha debütáló ország nem ért el ilyen jó...

Nagy erőkkel zajlik Széll Tamás és csapatának felkészülése
Lassanként a célegyenesbe fordul Széll Tamás és csapata felkészülése a világ legnagyobb presztizsű szakácsversenye, a Bocuse d'Or január 30-i világdöntőjére. Online lapszemle: Hogyan lesz menő a gulyás? - [origo] Széll Tamás a Bocuse'dOr célegyenesében - HetiVálasz.hu...

A Magyar Gasztronómiai Egyesületet is támogatta a Miniszterelnökség
Egyenként százmillió forinttal támogatta a Miniszterelnökség idén a versenyszféra és a kormány állandó konzultációs fórumán résztvevő érdekképviseleteket. A Magyar Gasztronómiai Egyesület huszonötmillió forintot kapott. A támogatási szerződések augusztus végén...
Miniszterelnöki gratuláció
Orbán Viktor miniszterelnök gratuláló levele a magyar csapatnak.
Döntőbe főzték magukat a magyarok
Brüsszelben, akár egy focimeccsen, őrjöngő szurkolótömeg előtt versenyre főztek a világ legjobbjai. Széll Tamás egészen a világbajnokság döntőjébe kavarta be magát különleges menüjével. Brüsszelben, akár egy focimeccsen, őrjöngő szurkolótömeg előtt versenyre főztek a...
A magyar zsűritag, Bíró Lajos pontozólapja
Bíró Lajos pontozólapja itt megtekinthető. Brüsszel, 2012.03.21.

Észak legyőzte Délt az idei Bocuse d’Or európai szakácsversenyen, Széll Tamás is világdöntős
Észak kiütéssel győzött Dél ellen a Brüsszelben tartott Bocuse d''Or európai szakácsversenyen: az aranyérmet Norvégia, az ezüstöt Svédország, a bronzot pedig Dánia kapta. Magyarország is sikeresen szerepelt a szerdán véget ért kétnapos versengésben: az ország...
Hírek

Rubik-kocka után Gömböccel indulunk a séfek világbajnokságán
Dining Guide interjú Hamvas Zoltánnal, a felkészülés jelenlegi állásáról, és a 2016-os európai döntő előkészületeiről. Nemrég tudtuk meg, hogy Molnár Gábor gyöngytyúkot készít majd Lyonban, a januári Bocuse döntőben, Hamvas Zoltán, a Magyar Bocuse d’Or Akadémia elnöke...

GASZTROSZENZÁCIÓ: Budapesten rendezik legközelebb a Bocuse d’Or európai döntőjét
A Magyar Bocuse d'Or Akadémia 2013 decemberében nyújtotta be pályázatát a világ legismertebb szakácsversenye, a Bocuse d'Or európai döntőjének 2016. évi rendezésére. Május 8-án csütörtök este hirdették ki Stockholmban a pályázat eredményét: Budapest nyert. Önmagában...

A valóra vált álom
Néhány perce jelentették be, de még mindig alig hiszem el: Magyarország rendezheti a 2016-os Bocuse d'Or európai döntőjét! Aki tudja mit jelent ez, az valószínűleg velem együtt már el is indult pezsgőt bontani, aki nem, annak megpróbálom elmagyarázni: az, hogy mi...

A Bocuse d’Or Hungarian Selection versenymunkái
A Bocuse d’Or Magyarországi döntőjén március 12.-én a zsűri Molnár Gábor munkáját ítélte a legjobbnak, így neki szurkolhatunk az európai döntőn 2014. május 8.-án, Stockholmban. Versenyzők ételei: 1. Molnár GáborElső helyezettLegszebb hal különdíjKonfitált...

Véget ért a Bocuse d’Or magyarországi döntője
Hazánkat májusban a stockholmi selejtezőn Molnár Gábor képviseli. A verseny 2. helyezettje Daniel O’Shea, a 3. helyezett Györffy Árpád lett. A legszebb tál díját Daniel O’Shea-nek, a legszebb hal különdíját Molnár Gábornak ítélte a szakmai...

Március 12. Bocus d’Or Magyar Döntő – Minden érdeklődőt, szurkolót várunk!
A Bocuse d’Or Magyarországi döntőjére március 12.-én (szerdán) kerül sor a SIRHA Budapest kiállításon, a Hungexpón. A tavaly októberben rendezett „Hagyomány és Evolúció” szakácsverseny legjobbjai itt mérik össze tudásukat. A hat fiatal versenyző tréningje január...

Budapest versenybe szállt a Bocuse d’Or európai döntőjének rendezéséért
A Magyar Bocuse d'Or Akadémia benyújtotta pályázatát a világ legismertebb szakácsversenye, a Bocuse d'Or 2016 évi európai döntőjének budapesti rendezésére. A pályázat mögött felsorakozott a szakma; a Magyar Bocuse d'Or Akadémia, az Magyar Gasztronómiai Egyesület, a...

Münchenből érkezett a „Hagyomány és Evolúció” idei győztese
Magyarország legjelentősebb professzionális szakácsversenyének október 26-27-én a budaörsi METRO Vevőakadémia adott otthont. A Magyar Gasztronómiai Egyesület (MGE) által szervezett verseny döntőjében két témában készítették el ételeiket a résztvevő szakácsok: lazac...

Hamvas Zoltán a Bocuse D’Or Akadémia új elnöke
A Magyar Bocuse D’Or Akadémia vezetése a szervezet április 29-i rendes éves közgyűlésén rendkívül sikeres időszakról adhatott tájékoztatást, és személyi változásokról is szavazott. A beszámoló után Bíró Lajos a Magyar Bocuse d’Or Akadémia elnöke átadta elnöki...

Franciaország nyerte a Bocuse d’Or 2013 versenyét
A francia szurkolók legnagyobb örömére Thibaut Ruggeri győzött a 14. alkalommal megrendezett Bocuse d'Or döntőjében, Lyon-ban. A Paul Bocuse által 1987-ben létrehozott nagy presztízsű gasztronómiai versenyen 24 ország versenyzői közül választották kis a legjobb...