Hírek

Veres Istvánék 9. helyen végeztek a tallinni Európai Válogatón

Veres Istvánék 9. helyen végeztek a tallinni Európai Válogatón

Október 15-16-án lezajlott a Bocuse d’Or Európai Válogatója az észtországi Tallinnban. Veres István és a magyar csapat egy rendkívül erős mezőnyben a biztos továbbjutó 9. helyen végzett.  Minden idők egyik legrendhagyóbb Bocuse d’Ora zajlott le október 15-16-án,...

Veres István, a Babel séfje nyerte a Bocuse d’Or magyar döntőjét

Veres István, a Babel séfje nyerte a Bocuse d’Or magyar döntőjét

Február 5-én lezajlott a Bocuse d’Or hazai döntője, amelynek a Sirha Budapest adott otthont. A versenyt Veres István, a Babel étterem séfje nyerte, ő képviselheti Magyarországot az észtországi európai válogatón.  Az első három helyezett a következő: Veres István...

Egy hét van hátra a versenyig

Egy hét van hátra a versenyig

Kedden délelőtt lezajlott a Magyar Bocuse d’Or Akadémia és a Sirha Budapest 2020. közös sajtótájékoztatója az idén harmincadik születésnapját ünneplő Arany Kaviár Étteremben.  A sajtótájékoztatón Hamvas Zoltán, a Magyar Bocuse d’Or Akadémia elnöke elmondta,...

Megvan a magyar csapat első tagja

Megvan a magyar csapat első tagja

Mint azt bizonyára mindenki tudja, a Bocuse d’Or magyar döntőjére február 5-én kerül sor, tehát azt, hogy melyik séf képviseli majd hazánkat Tallinnban, csak ekkor fogjuk megtudni. Az azonban, hogy ki lesz a magyar csapat coach-a, már most hivatalos. És ez a személy...

Megvan az egyik tallinni alapanyag

Megvan az egyik tallinni alapanyag

December végén fontos információ látott napvilágot a 2020-as európai válogatóval kapcsolatban. A húsétel alapanyaga konkretizálódott, és ez nem más, mint a FÜRJ. Ezért a Magyar Bocuse d’Or Akadémia megváltoztatta a február 5-i magyar döntő hústémáját. A versenytéma a...

Szakmai nap a jövő generációjának

Szakmai nap a jövő generációjának

A Magyar Bocuse d’Or Akadémia egyik legfontosabb feladatának tartja, hogy a Bocuse d’Or versenyzéseken túl folyamatosan foglalkozzon az utánpótlásneveléssel. Minden felkészülés során alkalmat ad a tanulóknak és kezdő szakácsoknak, hogy tanúi lehessenek ezeknek a...

Bocuse d’Or meeting

Bocuse d’Or meeting

A szombati meeting keretében a magyar Bocuse d’Or verseny döntősei széleskörű eligazítást kaptak arról, mi vár rájuk február 5-én, a döntőn.  Az Akadémia kiemelten fontosnak tartja, hogy a jelöltek a lehető legszéleskörűbb információkkal rendelkezzenek a...

Commis verseny 2019

Commis verseny 2019

Izgalmas és szakmai szempontból nagyon fontos nap volt december tizennegyedike a Magyar Bocuse d’Or Akadémia életében.  Egyrészt délelőtt került sor a már hagyományosnak számító commis versenyre, amelyen ezúttal négy commis vett részt (ők különben segítőként mind...

Íme a Bocuse d’Or magyar döntőjének versenyfeladatai!

Íme a Bocuse d’Or magyar döntőjének versenyfeladatai!

A haltéma jellege meleg előétel. Kötelező alapanyagai: Törley Chardonnay Brut, 6 db egész pisztráng és egy meglepetés zöldség, amely a Metro piacon fog kiderülni a döntő előtti nap délutánján. A meglepetés zöldség a következők közül kerül ki: káposzta, cékla, karfiol,...

Hírek

Bocuse d’Or Magyarország Döntő 2021

Bocuse d’Or Magyarország Döntő 2021

Dalnoki Bence nyerte a Bocuse d’Or magyar döntőjét Dalnoki Bence nyerte a Bocuse d’Or magyar döntőjét, Bíró Lajos pedig az Akadémia új díját, az Életmű-díjat vehette át Október 21-én lezajlott a Bocuse d’Or magyar döntője a Hungexpón. Négy szakács szállt ringbe az...

Bocuse d’Or Lyon 2021

Bocuse d’Or Lyon 2021

Az erős középmezőnyben, 11. helyen végzett a magyar csapat a Bocuse d’Or lyoni döntőjén Rendkívül magabiztos és kiegyensúlyozott versenyzéssel Veres István és a magyar csapat végül a 11. lett a világ legrangosabb szakácsversenyén. Ahogyan már a verseny előtti...

Budapest ad otthont a Bocuse d’Or európai döntőjének!

Budapest ad otthont a Bocuse d’Or európai döntőjének!

Nemcsak a hazai gasztronómiának, hanem az egész országnak nagy eredmény, hogy Magyarország ismét egy olyan nemzetközi esemény házigazdája lesz, amely óriási érdeklődésre tart számot szerte a világon. Az elmúlt évtizedben a magyar gasztronómiai élet hatalmas fejlődésen...

Elkészült a Vadak és Halak című könyv az Akadémia gondozásában

Elkészült a Vadak és Halak című könyv az Akadémia gondozásában

Örömmel és büszkén jelentjük, hogy elkészült a Vadak és Halak című könyv a Magyar Bocuse d’Or Akadémia gondozásában, amelynek célja a magyar vad mint alapanyag népszerűsítése a honi gasztronómiában.  A könyv létrejöttének mi más lehetne az apropója, mint a...

Veres Istvánék 9. helyen végeztek a tallinni Európai Válogatón

Veres Istvánék 9. helyen végeztek a tallinni Európai Válogatón

Október 15-16-án lezajlott a Bocuse d’Or Európai Válogatója az észtországi Tallinnban. Veres István és a magyar csapat egy rendkívül erős mezőnyben a biztos továbbjutó 9. helyen végzett.  Minden idők egyik legrendhagyóbb Bocuse d’Ora zajlott le október 15-16-án,...

Bocuse d’Or Europe 2020

Bocuse d’Or Europe 2020

Veres Istvánék 9. helyen végeztek a tallinni Európai Válogatón Október 15-16-án lezajlott a Bocuse d’Or Európai Válogatója az észtországi Tallinnban. Veres István és a magyar csapat egy rendkívül erős mezőnyben a biztos továbbjutó 9. helyen végzett.  Minden idők egyik...

Veres István, a Babel séfje nyerte a Bocuse d’Or magyar döntőjét

Veres István, a Babel séfje nyerte a Bocuse d’Or magyar döntőjét

Február 5-én lezajlott a Bocuse d’Or hazai döntője, amelynek a Sirha Budapest adott otthont. A versenyt Veres István, a Babel étterem séfje nyerte, ő képviselheti Magyarországot az észtországi európai válogatón.  Az első három helyezett a következő: Veres István...