Hírek
Megvan az egyik tallinni alapanyag
December végén fontos információ látott napvilágot a 2020-as európai válogatóval kapcsolatban. A húsétel alapanyaga konkretizálódott, és ez nem más, mint a FÜRJ. Ezért a Magyar Bocuse d’Or Akadémia megváltoztatta a február 5-i magyar döntő hústémáját. A versenytéma a...
Szakmai nap a jövő generációjának
A Magyar Bocuse d’Or Akadémia egyik legfontosabb feladatának tartja, hogy a Bocuse d’Or versenyzéseken túl folyamatosan foglalkozzon az utánpótlásneveléssel. Minden felkészülés során alkalmat ad a tanulóknak és kezdő szakácsoknak, hogy tanúi lehessenek ezeknek a...
Bocuse d’Or meeting
A szombati meeting keretében a magyar Bocuse d’Or verseny döntősei széleskörű eligazítást kaptak arról, mi vár rájuk február 5-én, a döntőn. Az Akadémia kiemelten fontosnak tartja, hogy a jelöltek a lehető legszéleskörűbb információkkal rendelkezzenek a...
Commis verseny 2019
Izgalmas és szakmai szempontból nagyon fontos nap volt december tizennegyedike a Magyar Bocuse d’Or Akadémia életében. Egyrészt délelőtt került sor a már hagyományosnak számító commis versenyre, amelyen ezúttal négy commis vett részt (ők különben segítőként mind...
Íme a Bocuse d’Or magyar döntőjének versenyfeladatai!
A haltéma jellege meleg előétel. Kötelező alapanyagai: Törley Chardonnay Brut, 6 db egész pisztráng és egy meglepetés zöldség, amely a Metro piacon fog kiderülni a döntő előtti nap délutánján. A meglepetés zöldség a következők közül kerül ki: káposzta, cékla, karfiol,...
Lezajlott a Bocuse d’Or hazai selejtezője, megvannak a döntősök
A tegnapi nappal hivatalosan is megkezdődött a Bocuse d’Or versenyszezon, hiszen október 23-án lezajlott a nagyszabású nemzetközi megmérettetés hazai selejtezője. Így már biztosan lehet tudni, kik versenyeznek a magyar döntőn 2020 februárjában. A jelölteknek két ételt...
Ki képviseli hazánkat 2020-ban Tallinban a Bocuse d’Or európai döntőjén?
A kiválasztás és felkészülés folyamata ezennel elkezdődött. A megmérettetésre vágyó szakácsok pályázatát 2019. augusztus 20-ig várja a Magyar Bocuse d’Or Akadémia. Az Akadémia célja a tehetségek felkutatása és szakmai előmenetelük támogatása. Az Egyesület feladata a...
Tanulók a Bocuse d’Or felkészülésben
A Bocuse d'Orra való felkészülés nagyon komoly tanulságokat tartogat, és az Akadémia fontosnak tartja, hogy ez a rengeteg tudás és tapasztalat ne maradjon a "négy fal között". Ezért a felkészülés során végig lehetőséget adott a budapesti és vidéki szakácstanulóknak,...
Tanulók a Bocuse tankonyhán
A Magyar Bocuse d'Or Akadémia a kezdetektől kiemelten fontosnak tartja az utánpótlás-nevelést, és a jövő generációinak fejlesztését. Minden Bocuse felkészülésnek része, hogy a tanulók bepillantást nyerhetnek a versenyre való felkészülés kulisszái mögé. Így volt...
Bocuse d’Or fundraising vacsora Budapesten és olasz-magyar gasztrotalálkozó Enrico Crippánál
Két egyedülálló vacsora is létrejött Novemberben, amely a magyar Bocuse sikerekre épült. November 8-án együtt főzőtt a jelenlegi magyar Bocuse d'Or csapat, azaz Pohner Ádám, Csillag Richárd, Segal Viktor és Hamvas Zoltán, két norvég Bocuse legenda, Odd Ivar Solvold...
Hírek
Elkészült a Vadak és Halak című könyv az Akadémia gondozásában
Örömmel és büszkén jelentjük, hogy elkészült a Vadak és Halak című könyv a Magyar Bocuse d’Or Akadémia gondozásában, amelynek célja a magyar vad mint alapanyag népszerűsítése a honi gasztronómiában. A könyv létrejöttének mi más lehetne az apropója, mint a...
Veres Istvánék 9. helyen végeztek a tallinni Európai Válogatón
Október 15-16-án lezajlott a Bocuse d’Or Európai Válogatója az észtországi Tallinnban. Veres István és a magyar csapat egy rendkívül erős mezőnyben a biztos továbbjutó 9. helyen végzett. Minden idők egyik legrendhagyóbb Bocuse d’Ora zajlott le október 15-16-án,...
Bocuse d’Or Europe 2020
Veres Istvánék 9. helyen végeztek a tallinni Európai Válogatón Október 15-16-án lezajlott a Bocuse d’Or Európai Válogatója az észtországi Tallinnban. Veres István és a magyar csapat egy rendkívül erős mezőnyben a biztos továbbjutó 9. helyen végzett. Minden idők egyik...
A Bocuse d’Or séfjei az Országos Mentőszolgálatnak és kórházi dolgozóknak főznek
Egy pozitív kezdeményezésről adhatunk hírt: a Magyar Bocuse d’Or Akadémia az elkövetkező időszakban az Országos Mentőszolgálat Központi Irányítócsoport, a SOTE Sürgősségi Betegellátó és a Fejér megyei Szent György Kórház dolgozóit támogatja naponta friss, meleg étel...
Veres István, a Babel séfje nyerte a Bocuse d’Or magyar döntőjét
Február 5-én lezajlott a Bocuse d’Or hazai döntője, amelynek a Sirha Budapest adott otthont. A versenyt Veres István, a Babel étterem séfje nyerte, ő képviselheti Magyarországot az észtországi európai válogatón. Az első három helyezett a következő: Veres István...
Bocuse d’Or Magyarország Döntő 2020
Veres István, a Babel séfje nyerte a Bocuse d’Or magyar döntőjét Február 5-én lezajlott a Bocuse d’Or hazai döntője, amelynek a Sirha Budapest adott otthont. A versenyt Veres István, a Babel étterem séfje nyerte, ő képviselheti Magyarországot az észtországi európai...
Egy hét van hátra a versenyig
Kedden délelőtt lezajlott a Magyar Bocuse d’Or Akadémia és a Sirha Budapest 2020. közös sajtótájékoztatója az idén harmincadik születésnapját ünneplő Arany Kaviár Étteremben. A sajtótájékoztatón Hamvas Zoltán, a Magyar Bocuse d’Or Akadémia elnöke elmondta,...
Megvan a magyar csapat első tagja
Mint azt bizonyára mindenki tudja, a Bocuse d’Or magyar döntőjére február 5-én kerül sor, tehát azt, hogy melyik séf képviseli majd hazánkat Tallinnban, csak ekkor fogjuk megtudni. Az azonban, hogy ki lesz a magyar csapat coach-a, már most hivatalos. És ez a személy...
Megvan az egyik tallinni alapanyag
December végén fontos információ látott napvilágot a 2020-as európai válogatóval kapcsolatban. A húsétel alapanyaga konkretizálódott, és ez nem más, mint a FÜRJ. Ezért a Magyar Bocuse d’Or Akadémia megváltoztatta a február 5-i magyar döntő hústémáját. A versenytéma a...
Szakmai nap a jövő generációjának
A Magyar Bocuse d’Or Akadémia egyik legfontosabb feladatának tartja, hogy a Bocuse d’Or versenyzéseken túl folyamatosan foglalkozzon az utánpótlásneveléssel. Minden felkészülés során alkalmat ad a tanulóknak és kezdő szakácsoknak, hogy tanúi lehessenek ezeknek a...
