Hírek
Véget ért a Bocuse d’Or magyarországi döntője
Hazánkat májusban a stockholmi selejtezőn Molnár Gábor képviseli. A verseny 2. helyezettje Daniel O’Shea, a 3. helyezett Györffy Árpád lett. A legszebb tál díját Daniel O’Shea-nek, a legszebb hal különdíját Molnár Gábornak ítélte a szakmai...
Március 12. Bocus d’Or Magyar Döntő – Minden érdeklődőt, szurkolót várunk!
A Bocuse d’Or Magyarországi döntőjére március 12.-én (szerdán) kerül sor a SIRHA Budapest kiállításon, a Hungexpón. A tavaly októberben rendezett „Hagyomány és Evolúció” szakácsverseny legjobbjai itt mérik össze tudásukat. A hat fiatal versenyző tréningje január...
Budapest versenybe szállt a Bocuse d’Or európai döntőjének rendezéséért
A Magyar Bocuse d'Or Akadémia benyújtotta pályázatát a világ legismertebb szakácsversenye, a Bocuse d'Or 2016 évi európai döntőjének budapesti rendezésére. A pályázat mögött felsorakozott a szakma; a Magyar Bocuse d'Or Akadémia, az Magyar Gasztronómiai Egyesület, a...
Münchenből érkezett a „Hagyomány és Evolúció” idei győztese
Magyarország legjelentősebb professzionális szakácsversenyének október 26-27-én a budaörsi METRO Vevőakadémia adott otthont. A Magyar Gasztronómiai Egyesület (MGE) által szervezett verseny döntőjében két témában készítették el ételeiket a résztvevő szakácsok: lazac...
Hamvas Zoltán a Bocuse D’Or Akadémia új elnöke
A Magyar Bocuse D’Or Akadémia vezetése a szervezet április 29-i rendes éves közgyűlésén rendkívül sikeres időszakról adhatott tájékoztatást, és személyi változásokról is szavazott. A beszámoló után Bíró Lajos a Magyar Bocuse d’Or Akadémia elnöke átadta elnöki...
Franciaország nyerte a Bocuse d’Or 2013 versenyét
A francia szurkolók legnagyobb örömére Thibaut Ruggeri győzött a 14. alkalommal megrendezett Bocuse d'Or döntőjében, Lyon-ban. A Paul Bocuse által 1987-ben létrehozott nagy presztízsű gasztronómiai versenyen 24 ország versenyzői közül választották kis a legjobb...
Magyar siker Lyonban!
Véget ért a Bocuse d'Or idei versenye, a magyar csapat az előkelő 10. helyen végzett a 24 induló között, és a legjobb poszternek járó díjat is sikerült megszerezniük. Gratulálunk Széll Tamásnak és csapatának!
Elkezdődött a verseny Lyonban
A magyar csapat csak holnap mutatkozik be a Bocuse d'Or szakácsversenyen, azonban Széll Tamás már ma meglátogatta a piacot és beszerezte az alapanyagokat a holnapi körethez. Szerdán 9.40-től lehet szurkolni a magyaroknak! Sok sikert kívánunk Széll Tamásnak Lyonban!...
Magyar séf a világ legjobbjai között
Jövő héten rendezik Lyonban a Bocuse d’Or szakácsverseny világdöntőjét, ahová most először jutott be magyar szakember. RTL KLUB, HÍRADÓ, 2013.01.22.
Törekvés a kulináris kiválóságra: a Bocuse d’Or és hazai partnerei egyesítik erőiket
A kétévente megrendezett nagy presztízsű főzőversenyt, amelyet széles körben a gasztronómiai közösség világbajnokságaként tartanak számon, 1987-ben indította el a legendás Paul Bocuse. Magyarországot első ízben Széll Tamás, az Onyx étterem fiatal séfje képviseli a...
Hírek
Bocuse d’Or Lyon 2015 A magyar csapat döntős menüje
Fény derült a magyar csapat világdöntőn bemutatásra kerülő menüjére. A versenyszabályzat alapján meghatározott két főtéma a következőképp alakult:Halétel – téma: pisztráng Húsétel – téma: gyöngytyúk Halétel – téma: pisztráng Pisztrángfilé fűszeres zöldségjuliennel és...
Sikeresen szerepeltünk a Bocuse d’Or döntőn
Norvégia, Ørjan Johannessen nyerte a rangos Bocuse d’Or szakácsverseny döntőjét, az USA ezüst, Svédország bronz szoborral térhetett haza. A 24 nemzet, a világ legjobb szakácsai között Molnár Gábor és csapata a 13. helyen végzett; az európai mezőnyt nézve a legjobb...
Versenyfutás a piacon a Bocuse d’Or előestéjén
Idén 15. alkalommal rendezik meg a Bocuse d’Or szakácsverseny döntőjét, ahová második alkalommal sikerült kvalifikálnia hazai séfnek. Molnár Gábor és csapata a verseny előestéjét villámbevásárlással töltötte a SIRHA kiállításon berendezett piacon Lyonban; a köretek...
Megnyílt a SIRHA Lyon szakkiállítás – Így mutatjuk be a hazai gasztronómiát Lyonban
Január 28-án a világ 24 legjobb séfje között száll ringbe Molnár Gábor és a magyar csapat a Bocuse d’Or döntőn. Magyarország a 2016-os Bocuse d’Or regionális fordulójának házigazdájaként nemcsak az arénában, de a SIRHA szakkiállítás standján és a Bocuse d’Or...
Finisben a magyar csapat felkészülése a Bocuse d’Or döntőre
Január végén magyar csapatnak drukkolhatunk a Bucuse d’Or döntőjén, a világ legrangosabb szakácsversenyén. A 2013-as siker után most Molnár Gábor versenyezhet a világ 24 legjobb séfje között – csapatával hónapok óta készülnek a megmérettetésre. Versenyunkájukat a...
Bocuse d’Or Lyon felkészülés
A magyar csapat tagjai Hamvas Zoltán elnök (president), az ország képviselője a zsűriben, a Magyar Bocuse d’Or Akadémia elnöke Molnár Gábor versenyző (candidate) Vomberg Frigyes edző (coach) Pohner Ádám segítő (commis) Bocuse d’Or Lyon Minden második évben, idén 2015....
Bemutatkozik a magyar csapat
MOLNÁR GÁBOR versenyző (candidate) POHNER ÁDÁM segítő (commis) VOMBERG FRIGYES edző (coach) HAMVAS ZOLTÁN elnök (president) MOLNÁR GÁBOR versenyző (candidate) A münchen-i Geisel’s Vinotheque junior sous-chefje hónapok óta kizárólag arra a feladatra koncentrál,...
Molnár Gábor a legjobbak között!
A mai napon zárult a világ legnagyobb presztízsű szakácsversenyének európai döntője, ahol 20 ország mérte össze tudását. A Molnár Gábor chef-ből, Várvízi Péter coachból és Pohner Ádám comis-ból (a versenyző segítője) és a zsűriben Magyarországot képviselő Hamvas...
Megvan a 2015-ös Bocuse d’Or Lyon versenyzőinek konyha- és időbeosztása
A Bocuse d’Or döntőn részt vevő 24 országot képviselő 24 séf alkotta nemzetközi zsűri fogja elbírálni a versenyzők alkotásait január 27-én és 28-án Lyonban. Az elbírálásnál több szempontot is figyelembe vesznek, beleértve az esztétika, az alapanyag tisztelet és az íz...
Rubik-kocka után Gömböccel indulunk a séfek világbajnokságán
Dining Guide interjú Hamvas Zoltánnal, a felkészülés jelenlegi állásáról, és a 2016-os európai döntő előkészületeiről. Nemrég tudtuk meg, hogy Molnár Gábor gyöngytyúkot készít majd Lyonban, a januári Bocuse döntőben, Hamvas Zoltán, a Magyar Bocuse d’Or Akadémia elnöke...